Marej oduvao Đokovića

Novak Đoković grešio kao nikad do sad

7.7.2013.
18:25
VOYO logo

Englezi su posle 77. godina uspeli da vrate titutlu najvećeg svetskog teniskog turnira u Vimbldonu u svoje vitrine. Njihov teniser Endi Marej, uspeo je da u tri seta bukvalno pregazi našeg Novaka Đokovića, ali uglavnom zbog grešaka srpskog tenisera.

Novak je meč počeo dekoncentrisan, a problem mu je stvaralo i sunce koje mu je udaralo direktno u oči tokom servisa i visokih lopti. Međutim, to je možda bio samo jedan od razloga Đokovićeve loše igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime srpski teniser je najviše grešaka pravio tokom servisa, pa se tako činilo da jednostavno ne može da odservira prvi servis a da ne pogreši. To je bio i razlog zbog kojeg Đoković nije mogao da igra agresivno na početku.

Đokovićev je dosta igrao i na mreži u odnosu na njegovu standardnu igru, ali zasigurno najveći problem bile su ne iznuđene greške koje je Marej veoma dobro koristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set Mari je poveo i na kraju dobio sa 6:4, da bi u drugom setu Novak "najavio" preokret. Naime, srpski teniser je uspeo da se "odlepi" na 3:1 ali je onda krenuo debakl. Na kraju seta, Mari je pobedio sa 7:5 u gemovima.

Treći set, Novak je izgledao kao da je sve gotovo. Počeo je nesigurno, pa je Mari brzo poveo sa 2:0 ali se onda desilo čudo. Mari je bio već prilično umoran, a Đoković je poboljšao svoju igru pa je na kraju uspeo da dobije tri gema za redom i povede sa 3:2 u gemovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima, činilo se da je Novak vratio svoju psihičku ravnotežu a Mari je počeo da greši, naročito zbog toga što je Đoković počeo bolje da vraća lopte posle servisa i tako neutrališe prilično dobre serve Engleza.

Đoković se u trećem setu opet "odlepio" na 4:2, ali se loš prvi servis nastavio pa je Mari brzo stigao do 4:3 u gemovima. A onda se ponovio scenario iz prethodnog seta i Mari je izjednačio a onda i poveo sa 5:4 u gemovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, meč je nastavljen kako se i očekivalo lošom igrom Đokovića i vođstvom Mareja ali je Novak uspeo da izjednači na 40:40 i ostane u igri.

Nažalost, u nastavku nije uspeo da dobije gem pa je meč završen rezultatom 4:6, 5:7, 4:6 za Mareja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Čestitke Endiju, čestitke svima vama, znam da ste dugo čekali ovaj trofej. Sa moje strane dao sam sve, bilo je zadovoljstvo biti deo ovog meča i ovog finala - rekao je na kraju meča Đoković.

- Prošle godine je finale bilo jedno od najtežih trenutaka u mom životu. Ovo je bio neverovatno težak meč, dugi poeni i ne znam kako sam uspeo da izguram sva tri seta. Drago mi je da se završilo. Igrao sam sa Novakom toliko puta, i kada svi misle da je gotovo on je, možda, najveći borac kojeg znam što je činilo ovaj meč još težim. Znam koliko su svi na ostrvu želeli da vide britanskog pobednika. Moj tim i majka su prošli kroz sve samnom i ovo je za vas - rekao je Mari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto; Nedstor

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo