Marej: Da sam pobedio Đokovića ne bih ga prestigao

Britanac nezadovoljan ATP bodovanjem

29.1.2013.
12:38
VOYO logo

Treći teniser sveta Endi Marej se posle poraza u finalu Otvorenog prvenstva Australije ponovo osvrnuo na način ATP bodovanja.

Godinama je poznato kako funkcioniše rangiranje u svetskom tenisu: pobede na turnirima donose 250 i 500, odnosno 1.000 za Masterse i 2.000 za gren slemove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako tokom sezone na 69 različitih takmičenja može da se osvoji dosta bodova, Britanac je nezadovoljan sistemom rangiranja.

- Da sam u finalu Australijan opena pobedio Novaka, imao bih iza sebe dve Gren slem titule, finale Vimbldona i zlato sa Olimpijskih igara. A čak i tada - ostao bih baš daleko iza njega na ATP listi - požalio se Marej. On insistira na tome da učešća na najvećim turnirima moraju da donose najboljima još više poena, a ne samo simbolično. - Ne tako davno pričalo se kako to Karolina Voznijacki može da bude najbolja na svetu a da nije osvojila ni jedan Gren slem... Ono što je realnost, to je da je Novak konstantno dobar. A sada, kada se još i Nadal vrati, juriš na prvo mesto ATP liste biće mi još teži - izjavio je Marej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo