IMA SVOG IDOLA

MARADONA MU JE DJED, MESSI KUM, A AGÜERO OTAC: Cijela Argentina digla se na noge zbog jednog dječaka

U Argentini vam ne može biti lako kad vam se djed zove Diego Maradona, otac Sergio Agüero, a kum Lionel Messi. Mali Benjamin Agüero sin je napadača Manchester Cityja i Maradonine kći Giannine, a u Argentini čini se da navija za Bocu Juniors, što je u zemlji svjetskih doprvaka izazvalo dosta prijepora.

Iako je u obitelji okružen najboljim argentinskim nogometašima svih vremena. Benjamin ima svog idola. Bio je presretan kad mu je Carlos Tevez potpisao dres nakon utakmice protiv Colona, posljednje u Bocinom dresu prije odlaska u Kinu.

Agüerov klub je Independiente

To se možda nije svidjelo njegovom ocu Sergiju Agüeru koji je karijeru počeo u konkurentskom Independienteu, odakle se prije deset godina uputio u Europu, u madridski Atletico.

“Hvala ti što si mog sina učinio tako sretnim. Nikad u životi nije bio toliko tih i nervozan. Hvala zauvijek!”, napisala je na Twitteru majka Giannina.

‘Pustite ga, on je još dijete’

Benjanim Agüero često je na Bomboneri u društvu tete Dalme Maradone koja ga rado vodi na utakmice omiljene mu Boce, momčad za koju je igrao i njegov slavni djed Diego. S druge strane, Sergio Agüero gorljivi je navijač Independientea i najavio je kako će u klubu svoje mladosti jednog dana okončati karijeru.

Majka je zaštitički stala u obranu sedmogodišnjeg sina, poručujući:

“Pustite ga neka sam odluči za koji će klub navijati. Sigurno je da će Benjamin, kad mu se otac vrati u Argentinu, ići na utakmice Independientea. Dajte mu vremena, pa on je još dijete”, rekla je Giannina Maradona koja je već četiri godine rastavljena od Agüera.

Povratak na Net.hr