'MARADONA DOBAR, PELE BOLJI, GEORGE BEST': / Šuker posjetio grob jednog od najvećih

Image
Foto: HNS
Image
Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak navečer u Belfastu igra prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Irskom.

15.11.2016.
16:17
HNS
VOYO logo

U sklopu toga delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom posjetila je groblje Roselawn i posljednje počivalište legendarnog Georgea Besta, sjajnog sjevernoirskog ofenzivca i ponajboljeg nogometaša svog vremena, priopćio je HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći dio karijere Best je proveo u Manchester Unitedu za koji je nastupao od mlađih uzrasta. U klubu je sveukupno bio od 1961. do 1974. godine. S Crvenim vragovima i naslov prvaka Europe, a okušao se i u Sjedinjenim Američkim Državama. Za svoju je zemlju igrao 37 puta te postigao devet pogodaka.

Image
Foto: HNS
Image
Foto: HNS

"U brojnim je izborima i anketama uvršten među najveće igrače u povijesti, a gradska zračna luka u Belfastu nosi njegovo ime. Zbog svojih je driblinga, golova, brzine i spretnosti s loptom uspoređivan i s Peleom i Maradonom, mnogi su ga smatrali nogometnim genijem, a Sjeverna Irska ne dvoji tko je najveći igrač koji je odjenuo nacionalni dres. Rođen upravo u Belfastu, Best je preminuo u studenome 2005. godine, u svojoj 59. godini", navodi HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo