IKONA SVJETSKOG NOGOMETA

‘MARADONA DOBAR, PELE BOLJI, GEORGE BEST’: Šuker posjetio grob jednog od najvećih

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak navečer u Belfastu igra prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Irskom.

U sklopu toga delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom posjetila je groblje Roselawn i posljednje počivalište legendarnog Georgea Besta, sjajnog sjevernoirskog ofenzivca i ponajboljeg nogometaša svog vremena, priopćio je HNS.

Najveći dio karijere Best je proveo u Manchester Unitedu za koji je nastupao od mlađih uzrasta. U klubu je sveukupno bio od 1961. do 1974. godine. S Crvenim vragovima i naslov prvaka Europe, a okušao se i u Sjedinjenim Američkim Državama. Za svoju je zemlju igrao 37 puta te postigao devet pogodaka.

šu
“U brojnim je izborima i anketama uvršten među najveće igrače u povijesti, a gradska zračna luka u Belfastu nosi njegovo ime. Zbog svojih je driblinga, golova, brzine i spretnosti s loptom uspoređivan i s Peleom i Maradonom, mnogi su ga smatrali nogometnim genijem, a Sjeverna Irska ne dvoji tko je najveći igrač koji je odjenuo nacionalni dres. Rođen upravo u Belfastu, Best je preminuo u studenome 2005. godine, u svojoj 59. godini”, navodi HNS.

Povratak na Net.hr