ZABRINUTI TRENER

MAMIĆ UTUČEN NAKON TEŠKO IZBORENE POBJEDE: ‘Ovo mi je najteže razdoblje u Dinamu’

Dinamo je uspio u Maksimiru pobijediti Slaven Belupo s 2:1 i upisati lijepi jubilej, okruglu, 100. ligašku utakmicu bez poraza u Maksimiru. No, niti taj podatak nije razveselio trenera Zorana Mamića koji je jako zabrinut igrom svoje momčadi.

“Tri boda su jedino što me danas veseli”, kazao je Mamić nakon utakmice dodavši:

‘Nismo bili pravi’

“Miješa mi se raspoloženje. Bolje je loše igrati pa dobiti, ali… danas nismo bili pravi. Teško je reći iz kojeg razloga. Imali smo dosta problema u agresivnosti, kompaktnosti. Igrali smo daleko od onoga što želim. Znali smo da Slaven Belupo voli igrati, nismo ih napadali visoko da bude više prostora. No, bili smo previše sporti, svatko je bio u svom filmu.”

Dinamov trener ne pamti ovako loše razdoblje igre svoje momčad.

“Otkako sam dvije i pol godine trener, ovo mi je najteže razdoblje. Najviše sam nezadovoljan kako igramo, unatoč činjenici što dobivamo utakmice”, otvorio je dušu Mamić.

Raspričao se i o novom slučaj pod maksimirskim tribinama, onime mladog igrača Josipa Brekala, koji ne želi produljiti ugovor s ‘modrima’.

Obitelji Brekalo bliža ideja da Josip ode u inozemstvo

“On ima ugovor do ljeta 2017., a naša je želja da produži ugovor i ostane s nama. Svjesni smo toga da ne možemo financijski parirati klubovima koji se ‘motaju’ oko našeg igrača. Ipak, njegova obitelj treba shvatiti da je Dinamo najbolje okruženje za njegov razvoj. To se pokazalo u bezbroj slučajeva s mladim igračima. Možemo se samo nadati da će to prepoznati”, kazao je zabrinuti Mamić.

“Situacija nije kritična, još ćemo razgovarati, ali čini mi se kako je obitelji bliža ideja da Josip nastavi karijeru u inozemstvu. Nadam se da se varam. Dat ćemo sve od sebe da Brekalo ostane u klubu, ali odlučuje Josip i njegova obitelj.”

Povratak na Net.hr