MAMIĆ DAO DO ZNANJA: / 'Tko se ne može nositi s pritiskom, ne može biti igrač Dinama'

Image
Foto: Pixsell, Marko Lukunić

Nogometaši Dinama u utorak u jutro otputovali su prema Luksemburgu, gdje ih čeka sutra (20 sati) čeka uzvratna utakmica drugog pretkola Lige prvaka protiv Fole.

21.7.2015.
10:39
Pixsell, Marko Lukunić
VOYO logo

Nakon lošeg otvaranja sezone u kojoj još uvijek ne znaju za pobjedu (Hajduk, Fola, Osijek-sve po 1:1), pred Modrima je utakmica koja može puno toga usmjeriti u nastavku europskog ljeta. Ispadanjem od Fole već u drugom pretkolu Lige prvaka izazvalo bi brojne potrese u Maksimirskoj 128. Slavljem bi se, pak, Modri konačno pojavili na pobjedničkom kolosjeku.

A to je ono što im treba. Dinamovci još nisu u optimalnoj formi, nakon priprema noge su očito još uvijek "teške" i nitko od njih ne očekuje da 90. minuta lete po terenu. No, ono što bi trebalo zabrinjavati struku Dinama je ta golgeterska neučinkovitost. Istina, sezona je tek počela, puno je još treninga i rada pred nogometašima hrvatskog prvaka. Ali, dok ekspedicija Modrih "leti" prema 3. pretkolu Lige prvaka, sjećanja vraćaju na prva tri remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov trener smiruje strasti

"Vjerujem da ćemo biti bolji nego u posljednjim utakmicama, ali i daćemo se plasirati u sljedeću fazu natjecanja. Teško je nešto izmisliti u kratko vrijeme, ali znamo da trebamo više trčati i biti koncentriraniji. Trebamo popraviti sve elemente nogometne igre. Svjesni smo situacije, da je ovo nokaut faza, tako i da nemamo prevelikog izbora nego dobiti Folu. Kvalitetnija smo momčad, vjerujem da ćemo to već sutra potvrditi u Luksemburgu", kazao je trener Dinama Zoran Mamić, piše Goal.com.

Mamić se osvrnuo i na loš ulazak u sezonu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da bi sve bilo ljepše s tri pobjede, ali ne treba stvarati probleme. To je normalno, nismo ni mi pretplaćeni samo na pobjede. To je nogomet, treba se truditi i nastaviti marljivo raditi. A svoju razliku u kvaliteti koju imamo u odnosu na neke druge klubove treba potvrđivati na terenu", objašnjava mlađi Mamić, koji je ovih dana bio u fokusu javnosti zbog USKOK-ove istrage zbog navodne utaje poreza i davanje te primanja mita, u kojoj se našao zajedno sa svojim bratom, izvršnim predsjednikom Dinama Zdravkom Mamićem, Damirom Vrbanovićem i poreznim službenikom Pernarom, koji je pogodovao utaji poreza. I zbog te situacije, kao i zbog lošijih rezultata, činji se kao da je pritisak sletio nad Zorana Mamića i njegove pulenove.

Velika je važnost utakmice

"Ne osjećam pritisak. Naravno, postoji velika važnost ove utakmice, a tko se s time ne može nositi ne može niti biti igrač Dinama. No vjerujem da će sutra sve ići prema planu. Volja i želja postoje, puno samo razgovarali i analizirali što jest, a što nije bilo dobro iz prve utakmice. Vidio sam po reakciji momčadi u Osijeku da stvari idu na bolje. Ponavljam, siguran sam da će sutra biti još bolje, da ćemo dohvatiti 3. pretkolo Lige prvaka", daje do znanja strateg Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi sitaknuti kako je s Mamićima put Luksemburga otputovao i predsjednik HNS-a Davor Šuker, dok je u Zagrebu ostao Ante Ćorić koji se još oporavlja od ozljede. Treneru Modrih probleme stvara ne igranje kapetana Domagoja Antolića, Gordona Schildenfelda, Husejinovića, Pavičića te Radonjića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo