MALI JE 'ZVIJER': / Zverev u finalu rimskog Mastersa razbio Novaka Đokovića

Image

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 41.) nije se dugo zadržao na ATP turniru Lyonu, gdje je već u nedjelju završio nastup porazom u prvom kolu od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija (ATP - 70.

21.5.2017.
18:12
VOYO logo

Gruzijac je dvaput oduzeo servis Ćoriću u prvom setu, a po jednom u drugom i trećem, u kojem mu je taj jedan 'break' bio dovoljan za pobjedu u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

Dobra vijest za Ćorića u ovom porazu jest što će sada moći ranije doći u Pariz, gdje će za tjedan dana na terenima u Roland Garrosu započeti drugi Grand Slam turnir sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat karijere za Zvereva

Njemački 20-godišnji tenisač Alexander Zverev u nedjelju je u Rimu ostvario najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri osvojivši svoj prvi trofej na turnirima Masters 1000 serije, za što je u meču za naslov svladao drugog tenisača svijeta i četverostrukog rimskog pobjednika Srbina Novaka Đokovića sa 6-4, 6-3.

Mladi je Nijemac postao najmlađi pobjednik u Foro Italicu od Rafaela Nadala koji je 2006. godine svoj prvi od sedam rekordnih naslova osvojio kao 19-godišnjak. Zverev je dominirao čitavim dvobojem, u kojem je nekada najboljeg tenisača svijeta ostavio bez ijedne prilike za 'break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi Nijemac nakon Haasa koji je slavio na Mastersu

Tako mu je oduzeti Đokovićev servis na početku meča bio dovoljan za osvajanje prvog seta, a još dva 'breaka', za 2-1 i konačnih 6-3 u drugom setu, donijeli su mu treći trofej u 2017. godini, a četvrti u karijeri. Za njega je Zverev nagrađen sa 820.035 eura i 1000 bodova koji mu donose pomak na deseto mjesto pojedinačne ATP ljestvice, što mu je prvi ulazak u Top 10 društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zverev je ujedno postao prvi njemački tenisač od Tommyja Haasa i njegovog trijumfa u Stuttgartu 2001. godine, koji se domogao naslova na turnirima Masters 1000 serije. Osim spomenute dvojice, samo su još dvojica njemačkih tenisača osvajali trofeje na Mastersima: Boris Becker pet puta, a Michael Stich dvaput.

Novak Đoković je ostao na četiri rimska naslova, 30 Masters 'štitova' i 67 naslova u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Rim - finale

Alexander Zverev (Njem/16) - Novak Đoković (Srb/2) 6-4, 6-3

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo