LUKSEMBURŽANI U PANICI ZBOG BOYSA: / 'Policija će imati puno posla'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Dinamo večeras od 20 sati igra važnu utakmicu protiv luksemburškog prvaka Fole Esch. No, isto kao i prije dvije godine luksemburški mediji pišu o Bad Blue Boysima.

22.7.2015.
17:01
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

I dok Modre očekuje uzvratna utakmice drugog pretkola Lige prvaka (prvi susret je završio 1:1), luksemburški mediji se "zabavljaju pisanjem o Bad Blue Boysima. Naime, Luksemburžani su dolazak Dinama označili kao susret visokog sigurnosnog rizika zbog reputacije koje imaju navijači Dinama u Europi.

Prije dvije godine, Bad Blue Boysi zbog intervencije izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića nisu mogli na stadion. Unatoč tome, incidenata oko stadiona tada nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

No, i ovoga puta podižu se tenzije. Tim više, što na posljednje dvije utakmice u Maksimiru nisu zabilježeni izgredi, osim manjeg sukoba Boysa i "Mamićevaca" na Sjeveru, što je veliki propust kluba i policije.

"S obzirom na dolazak oko 200 potencijalno agresivnih navijača, policija će imati puno posla oko stadiona", piše luksemburški L'esentiel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antolić ima neko svoje razmišljanje

Apsurdna je odluka kluba i Dinamovog čovjeka za sigurnost Krešimira Antolića koji je, unatoč navodnim molbama policije da se manji broj simpatizera bliskih Mamiću premjesti na gornji dio Sjevera, kazao kako u Dinamu nisu vidjeli nijedan racionalni razlog, a ni zakonsko uporište da bi se ta skupina od nekoliko desetaka ljudi premještala nekamo drugamo kad su, navodno, imali uredno kupljene godišnje ulaznice za Sjever dolje.

I dok svim ljudima zdravog razuma nije jasno razmišljanje Dinamovog povjerenika za sigurnost, Mamić je zajedno sa predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom otputovao u Esch-sur-Alzettu. Šuker je u iščekivanju sutrašnje kazne UEFA-e za svastiku na Poljudu, a luksemburška policija u strahu od mogućih nereda Boysa čiji broj u Luksemburgu nije poznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećan broj policajaca

Prema izvještavanju luksemburških medija, lokalne vlasti povećale su broj policajaca po gradu i posebno oko stadiona. Luksemburški novinari podsjetili su na izgrede zagrebačkih navijača iz prošlosti, a policija je poslala poruku:

"Dinamovi navijači itekako su poznati zbog svojih huliganskih ispada u međunarodnim policijskim krugovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo