SVI NA NOGAMA

LUDNICA U LUDBREGU: Rodno mjesto olimpijske pobjednice nije spavalo, sprema se doček

Nova olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Korak brzo je osvojila srca cijele Hrvatske.

Pobjeda 21-godišnjakinje sigurno je najveća senzacija dosadašnjeg dijela Olimpijskih igara u Riju. Sara je na ovaj stavila u centar pažnje i svoje rodno mjesto – Ludbreg. Od sada to mjesto više neće biti poznato samo kao centar svijeta, a zašto se upravo ona pobrinula. Njeni sugrađani s posebnom pozornošću pratili su natjecanje u bacanju koplja. Naravno, u trenutku kada je postalo jasno da je osigurala zlati nastala je sveopća euforija.

KOMENTAR: Sara Kolak nije željela čekati ‘svoje’ Olimpijske igre, uzela je zlato odmah!

Kako javlja HRT rodno mjesto zlatne olimpijke noćas nije spavalo. Sarina obitelj, rodbina i prijatelji budno su pratili njezin nastup. Navijali i veselili se svakom bacanju, očekujući medalju, a vjerojatno nitko od njih ni sanjati nije mogao da će se Sara okititi najsjajnijim odiličjem.

AKO STE PRESPAVALI POVIJEST: Pogledajte kako je izgledao zlatni hitac koji je oduševio Hrvatsku

Odušvljena majka

Njena majka Aleksandra Kolak prva je stala pred kamere.

“Nisam očekivala zlato, ali medalju iskreno jesam, a najviše mi je bilo ono, da što si je zaželjela, da se ostvari i to me ispunjava jako sretnom”, rekla je ponosna majka. Njezin bratić Ivan Koprek najavio je doček u Zračnoj luci Zagreb.

PERKOVIĆ U TRANSU: ‘Ludbreg više nije centar svijeta, Sara je centar svijeta. Bravo moje zlato. Naklon do poda’

“Htjela je doći do finala, uspjela je, na kraju zlatna medalja, sad nas čeka veliki tulum. I nezaboravan doček? Da, naravno, ići ćemo je dočekati na aerodrom”, poručio je.

Dosta je emotivno ove trenutke doživjela i njena prijateljica Iva Povijač.

“Navijali smo svi zajedno, i u Zagrebu dok je bila, i danas ovdje svi smo zajedno, navijali smo, sve je super, znali smo da može”, rekla je Iva.

Atmosferu iz Ludbrega možete pogledati OVDJE.

Kolak je, inače, u drugoj seriji osigurala mjesto među osam najboljih kopljašica, a senzaciju je napravilaj u četvrtoj seriji u koju je ušla sa šestog mjesta. Njeno koplje je u poletjelo do nestvarnih 66.18 metara, čime je za gotovo dva metra popravila svoj osobni i državni rekord (64.30 m) postavljen samo dan prije u kvalifikacijama. Tim je hicem za metar i 26 centimetara nadmašila do tada vodeću Južnoafrikanku Sunette Viljoen koja se više nije uspjela približiti senzacionalnoj Ludbrežanki.

Povratak na Net.hr