LUDI AMERIKANAC: Čovjek stroj! Slomio je podlakticu, ali on ne odustaje!

Carolina Panthersi plasirali su se u finale doigravanje NFL-a, tamo će 7. veljače igrati protiv Denver Broncosa. Trebali bi nastupiti bez bitnog ‘linebackera’ Thomasa Davisa koji je slomio podlatkicu ovog vikenda, ali taj čovjek jednostavno ne odustaje.

Pobjeda nad Arizona Cardinalsima je skupo plaćena Davisovim lomom, ali on to vidi samo kao jedan loš dan u uredu. Prosjedio je ostatak nedjeljne utakmice, ali za dva tjedna apsolutno misli igrati.

“Jako boli. Bilo je jako bolno, ali vjerujem u našu liječničku službu. Znam da će napraviti baš sve moguće da me vrate na teren. Ja ću učiniti sve sa moje strane da zaigram za dva tjedna. Vjerujem u samog sebe. Naučio sam tolerirati bol i igrati s njome. Vjerujte mi, garantiram vam, igrat ću na Superbowlu”, rekao je Davis novinarima nakon utakmice, a u to potpuno vjeruje i njegov suigrač – Kawann Short.


“Triput je kidao ligamente, lomio prste, ništa od toga ga nije zaustavilo. Morat ćete uzeti sve njegove dresove. Svih pet za nastup u utakmici, pa čak i one koje doma ima kao suvenir, prije nego što on odustane od nastupa.”

Davisu su 32 godine, cijelu svoju karijeru (11 godina) nastupa za isti klub – Pantherse, a prošle je godine dobio posebnu nagradu od lige – ‘Walter Payton Man of the Year’ koju je zaslužio dobrotvornim radom. Sad je stigao do finala doigravanja, valjda će ga pomilovati sreća, te će nekim čudom zaigrati u najbitnijoj utakmici u karijeri.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr