LOŠ GUBITNIK: / Toure je svima rekao što misli o gubitku titule najboljeg afričkog nogometaša

Image
Foto: AFP
8.1.2016.
17:57
AFP
VOYO logo

Unatoč činjenici da niti sam u prošloj sezoni nije stigao niti do jednog trofeja sa Cityjem, Toure je pokušao diskreditirati Aubameyangov uspjeh navodeći njegov nedostatak slavlja.

'To je ono što sramoti'

"Vrlo sam, vrlo razočaran. Žao mi je vidjeti kako je Afrika reagirala očito smatrajući da uspjesi u Africi nemaju važnost. To je ono što sramoti, to da mi Afrikanci ne pokazujemo koliko nam je ona važna. Više vrednujemo ono stranjsko nego ono što je naše. Kao što mi je mnogo puta rečeno, o Africi se ne može voditi briga jer će ona sama biti ta koja će vas prva razočarati", započeo je Toure koji je je u prošloj godini s reprezentacijom osvojio Afrički kup nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se vratim u Europu, dočekat će me mnoga pitanja. Mislim da ću na njih i morati odgovoriti, a budući da sam pošten, uvijek govorim istinu", razočarano je dometnuo drugoplasirani u ovom izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam bodova manje

Aubameyang je u prošloj godini za klub i reprezentaciju postigao 41 gol, čemu je pridodao i 11 asistencija. U ovoj je sezoni zabio 18 puta u 17 ligaških utakmica, odnosno 27 u isto toliko susreta za klub. Donijelo mu je to 143 boda u izboru, sedam više u odnosu na Tourea i 31 više ispred trećeplasiranog Swanseajevog Andrea Ayewa iz Gane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo