ČEKA SE ODLUKA

JOŠ UVIJEK NIJE SVE GOTOVO: ‘Nije mi lako. Sedam godina sam tamo i zbog ovoga danima ne spavam’

Rukometni trener Lino Červar u srijedu je bio na pregovorima s čelnicima HRS-a te je dosta izvjesno da će se uskoro i službeno vratiti na izborničku funkciju.

“Ima još nekoliko stvari koje se moraju korektno završiti i kroz vrlo kratko vrijeme ćemo vas obavijestiti o svemu. Nigdje ne zapinje, već gospodin Červar ima korektan odnos prema poslodavcu i institucijama za koje radi. Nadam se da ćemo se naći u sljedećih desetak dana i da ćemo tada imati novog izbornika. To je sve što se može reći”, kazao je dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac.

VIŠE NEMA NIKAKVIH DVOJBI: Lino Červar ponovno će voditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju!

Poslije sastanka s predstavnicima Saveza Červar je za 24 sata izjavio kako ne spava jer mora donijeti odluku. Kao što je poznato trenutno vodi skopski Metalurg i reprezentaciju Makedonije pa tek kad riješi situaciju sa sadašnjim poslodavcima moći će preuzeti reprezentaciju Hrvatske.

“Nije mi lako. Meni je najteže. Priznajem da ne spavam jer moramo donijeti odluku. Ljudi u Makedoniji su me sjajno prihvatili. Sedam godina sam tamo. Puno sam napravio za tamošnju rukomet i nije mi lako. Moram biti korektan prema ljudima u Makedoniji i Hrvatskoj. Ovo nije laka situacija i zato molim za strpljenje”, poručio je Červar, koji je vodio reprezentaciju od 2002. do 2010. godine.

U tom razdoblju osvojio je šest medalja. Ima olimpijsko zlato iz 2004., bio je svjetski prvak 2003., te još dva puta svjetski viceprvak (2005. i 2009.). Također, ima i dva srebra sa europskih prvenstava, 2008. i 2010. godine.

Povratak na Net.hr