LUDA VEČER U LIGI PRVAKA: / Gol Mandžukića, 12 pogodaka u Dortmundu, Real se spasio u završnici

Image

Prve utakmice petog kola Lige prvaka ponudile su pregršt uzbuđenja, a još šest klubova osiguralo je prolazak dalje.

22.11.2016.
21:08
VOYO logo

Image
NOGOMETNA EUROPA OVOME JOŠ NIJE SVJEDOČILA: /

Borussia i Legia ispisali nevjerojatan rekord

Image
NOGOMETNA EUROPA OVOME JOŠ NIJE SVJEDOČILA: /

Borussia i Legia ispisali nevjerojatan rekord

Aktualni europski prvak Real Madrid pobijedio je u susretu 5. kola F skupine u Lisabonu Sporting 2-1 potvrdivši plasman u osminu finala, dok je Borussija u Dortmundu slavila protiv Legije 8-4 u susretu s rekordnim brojem golova u Ligi prvaka.

Tko je prošao dalje?

Osim 'Kraljevskog kluba' u osminu finala prošli su i Borussija Dortmund Leicester City, Monaco,i Bayer Leverkusen i Juventus koji je na gostovanju u Sevilli slavio 3-1, a posljednji pogodak na utakmici zabio je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačiću i Modriću cijela utakmica

Real je poveo u 29. minuti golom Raphaela Varanea iz akcije koju je započeo Luka Modrić. Hrvatski veznjak je nabacio iz slobodnog udarca, Cristiano Ronaldo je pucao, a lopta se kratko odbila do Varanea koji je svladao Ruia Patricia. Domaćin je u 64. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Joao Pereira, koji je 'pocrvenio' zbog guranja Matea Kovačića. No, Sporting je i s igračem manje izjednačio. U 80. minuti iz kaznenog udaraca je izjednačio Adrien Silva. Ipak, tri minute prije kraja utakmice Karim Benzema je zabio za pobjedu španjolskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, baš kao i Kovačić koji je u 65. minuti 'požutio'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljlepotica večeri

U 'ljepotici večeri' Borussija Dortmund je pobijedila Legiju 8-4 postavivši novi rekord Lige prvaka po broju golova na jednoj utakmici. Do sada je rekordan broj golova postignut u susretu Monaca i Deportiva u studenom 2003. kada je momčad iz Kneževine slavila 8-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussija je bila nadomak još jednog rekorda, šest golova u jednom poluvremenu. Zabila je pet i tako nije uspjela dostići Šahtar koji je 2014. u pobjedi 7-0 protiv BATE Borisova čak šest golova zabio u prvom poluvremenu. Po pet golova u prvom poluvremenu zabili su i Monaco u pobjedi 8-3 protiv Deportiva, te čak tri puta Bayern. Protiv Lillea (6-1) u studenom 2011. godine, protiv Rome u pobjedi 7-1 u listopadu 2014. te protiv Porta u pobjedi 6-1 u travnju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legija je povela u 10. minuti golom Aleksandra Prijovića, no Borussija je uzvratila postigavši od 17. do 20. minute čak tri gola. Dva je zabio Kagawa (17, 18), a jednog Sahin (20). Prijović je u 24. smanjio na 2-3, no do konca poluvremena Dembele (29) i Reus (32) su povećali prednost domaćina. U nastavku susreta golove za Borussiju zabili su Reus (52, 90+2) i Passlack (81), a za goste Kucharczyk (57) i Nikolić (83).

Uoči posljednjeg kola Borussija vodi na ljestvici sa 13 bodova, Real Madrida ima 11 i upravo će njihov dvoboj na Santiago Bernabneu odlučiti o pobjedniku skupine. Sporting je ostao na tri boda, a Legija ima jedan bod. U zadnjem kolu 7. prosinca sastaju se Real Madrid - Borussia Dortmund, te Legia - Sporting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monacov preokret

U derbiju skupine E Monaco je pobijedio Tottenham 2-1 i osigurao prvo mjesto u skupini. Domaćin je već u 11. minuti imao sjajnu priliku za vodstvo, no Radamel Falcao je promašio kazneni udarac. Točnije njegov udarac sjajno je zaustavio Hugo Loris. Momčad iz Kneževine je povela u 48. minuti golom Djibril Sidibea, no četiri minute kasnije izjednačio je Harry Kane iz jedanaesterca. Radost gostiju je kratko trajala. Monaco je krenuo s centra i zabio za 2-1, a pogodak je postigao Thomas Lemar. Za domaćine je branio Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu CSKA i Bayer Leverkusen su u Moskvi odigrali 1-1 što je 'apotekarima' bilo dovoljno za prolaz u osminu finala. Nijemci su poveli golom Kevina Vollanda iz 16. minute, a za Ruse je izjednačio Bebars Natcho iz penala u 76. minuti. Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj je odigrao cijelu utakmicu za Bayer.

Na ljestvici vodi Monaco sa 11 bodova, Bayer ima sedam, Tottenham četiri, a na začelju je CSKA s tri bodova. U zadnjem kolu sastaju se Bayer - Monaco, te Tottenham i CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini G Leicester City je pobjedom protiv Club Bruggea 2-1 osigurao prvo mjesto u skupini. Golove za engleskog prvaka zabili su Okazaki (5) i Mahrez (30-11m), dok je poraz Belgijanaca ublažio Izquierdo (52).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Kopenhagen i Porto su odigrali bez golova.

Na ljestvici vodi Leicester City sa 13 bodova, Porto ima osam, Kopengahen šest, a Club Brugge je bez bodova. U zadnjem kolu sastaju se Club Brugge i Kopenhagen, te Porto - Leicester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukićev gol

U skupini H nogometaši Dinama su pretrpjeli i peti poraz izgubivši u Maksimiru od Lyona sa 0-1. Strijelac jedinog gola bio je Alexandre Lacazette u 72. minuti. Ovim porazom Dinamo je izgubio i teoretske izglede za nastavak igranja u europskim kupovima na proljeće. Ostao je posljednji bez bodova, dok treći Lyon sada ima sedam bodova. Osim što nije osvojio niti bod, Dinamo nije postigao niti jedan pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

U drugoj utakmici ove skupine Juventus je kao gost svladao Sevillu sa 3-1 i tako osigurao prolazak u osminu finala. Treći pogodak za Juventus postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo prije kraja natjecanja Juventus je vodeći sa 11 bodova, druga Sevilla ima 10, Lyon je treći sa sedam, a Dinamo posljednji bez bodova. Dinamo će u posljednjem kolu 7. prosinca gostovati kod Juventusa u Torinu, dok će Lyon i Sevilla u međusobnom susretu u Francuskoj odlučivati koji će se sastav pridružiti talijanskom prvaku u osmini finala iz ove skupine, a koji će europski put nastaviti u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati susreta 5. kola Lige prvaka:

SKUPINA E

CSKA Moskva - Bayer Leverkusen 1-1 (Natcho 76pen/Volland 15)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco - Tottenham 2-1 (Sidibe 48, Lemar 53/Kane 52. Promašeni penal: Falcao (Mon, 7)

SKUPINA F

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Dortmund - Legia 8-4 (Kagawa 17, 19, Sahin 20, Dembele 29, Reus 32, 52,90, Passlack 80/Prijović 10, 24, Kucharczyk 57, Nikolić 83)

Sporting - Real Madrid 1-2 (Silva 80pen/Varane 29, Benzema 87). CK: Pereira (Spo, 64)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA G

Kopenhagen - Porto 0-0

Leicester - Club Brugge 2-1 (Okazaki 5, Nahrez 30pen/Izquierdo 52)

SKUPINA H

Dinamo - Lyon 1-0 (Lacazette 72)

Sevilla - Juventus 1-3 (Pareja 9/Marchisio 45pen, Bonucci 86, MANDŽUKIĆ 90+4). CK: Vaszquez (Sev, 36)


UŽIVO:

Kraj.

90+' Sevilla- Juventus 1:3 - Mandžukić je zabio posljedni gol na utakmici.

90+' U Dormundu je 8:4.

87 ' Sporting-Real 1:2 -Benzema je doveo Real na prag pobjede.

85' Sevilla - Juventus 1:2: Bonucci je zabio za 2:1 Juventusa protiv Seville.

83' Legia je smanjila na 7:4.

81' Deseti gol u Dormundu. Passlack je zavbio za 7:3.

82' Sporting je izjednačio protiv Reala. Adrien Silva se upisao na listu strijelaca sa uspješno izvedenim penalom.

58 ' Uzbudljivo je i u Monacu:

57' Nemoguće. Deveti gol pao je u Dormundu. Legia je smanjila na 6:3.

52' U Dormtundu se nastavila golijada. Borussia je golom Reusa povisila na 6:2.

Drugo poluvrijeme

45+4 - Sevilla - Juventus 1:1 Marchisio je zabio iz penala i donio izjednačenje Juventusu.

36' Sevilla je ostala bez Vazqueza. Zbog drugog žutog karotna napustio je igru.

32' - Sedmi gol pao je u Dortmundu. Reus je zabio za 5:2 u 32. minuti.

29' Proradio je i Real. Raphael Varane svladao dove je Madriđane u vodstvo na gostovanju kod Sportinga.

29' GOOL Borussia je povisila na 4:2! Šest golova u manje od pola sata igre.

25' Luda utakmica igra se u Dortmundu. Legia je šokirala odmaćine u desetoj minuti, Borussia je potom uzvratila s tri gola, da bi u 25. minuti gosti smanjili na 3:2.

10' GOOL Sevilla Juventus 1:0 - Nicolas Pareja sjajno pogodio iz voleja nakon kornera.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo