EKSKLUZIVNO DRUŠTVO

LIGA PRVAKA SAMO ZA ODLIKAŠE: UEFA potvrdila promjene u najelitnijem natjecanju od 2018. godine

Na današnjem sastanku Izvršnog odbora UEFA-e u Nyonu, potvrđene su promjene u Ligi prvaka od 2018. godine kojima se  kreće prema zatvorenijem i slabijim klubovima nedostupnijem natjecanju.

Tako bi se čak  četiri kluba iz četiri najkvalitetnije europske lige, određenima prema Uefinom koeficijentu, izravno plasirala u grupnu fazu Lige prvaka, što daje polovicu, 16 od dosadašnja 32 sudionika. Time bi se stvorilo još ekskluzivnije društvo najboljih u kojemu bi se teško probili neki “uljezi” poput Dinama, BATE Borisova, Legije, Maccabija…

Utakmice u dva termina

Novost su i utakmice u dva termina, u 19 i 21 sat, a ne kao dosad od 20 sati i 45 minuta. Dvije utakmice igrale bi se u ranijem terminu, šest u kasnijem, utorkom i srijedom, kao i do sad.

Klubovima druga šansa

Svi nacionalni prvaci iz zemalja sa slabijim Uefinim koeficijentom,  koji su ispali u kvalifikacijama za Ligu prvaku, imali bi priliku natjecanje nastaviti u kvalifikacijama za Europsku ligu. No, detalji kako će se to točno igrati, da bi se dospjelo barem u skupinu drugog po jačini europskog klupskog natjecanja, još nisu razjašnjeni.

Na sastanku IO Uefe danas je odlučeno da će se finale Europske lige ove sezone igrati u Lyonu.

Povratak na Net.hr