LIGA APSURDA ZVANA HNL: / Za katastrofalno suđenje dobili prolazne ocjene! Kazne za Burila i Marića

Image
Foto: Pixsell
23.12.2016.
20:23
Pixsell
VOYO logo

Sudačka komisija priznala je tek nekoliko pogrešaka u posljednja četiri kola, a čak tri od četiri slučaja tiču se utakmica vodeće momčadi Prve HNL Rijeke. Ali krenimo redom.

U jesenskom dijelu polusezone puno se pričalo o lošem suđenju. Klubovi su bili nezadovoljno odlukama ligaških sudačkih arbitara, a "Oko sokolovo" Mateo Beusan imao je pune ruke posla. Spornih sudačkih odluka bilo je na pretek. Ništa novo kad je u pitanju HNL, rekli bi smo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protesti nekoliko hrvatskih klubova i burni okršaji trenera

Apsurdi su se nastavili i nakon protesta nekoliko hrvatskih klubova i burnih okršaja trenera, nogometaša i navijača s HNL-ovim sucima posljednjih tjedana. Naime, sudački čelnici ocijenili su da je suđenje bilo - zadovoljavajuće!

Image
Image

NAKON NAVIJAČKOG ORGIJANJA I INCIDENTA NA DERBIJU: Hajduk, Lorenco Šimić i Dinamo doznali kazne

Komisija je ocijenila da je suđenje na posljednjem velikom derbiju Hajduka i Dinama bilo dobro, kao i na utakmici Cibalia - Hajduk, iako su obje izazvale burne reakcije u javnosti zbog dvojbenih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Andrej Burilo na susretu Slaven Belupo- Rijeka u 16. kolu napravio je niz pogrešaka i isključio trojicu nogometaša Rijeke te izazvao bijes gostiju, a pogriješio je "u primjeni tehničke i disciplinske mjere i adekvatno je sankcioniran", tvrde u HNS-u. Njegov pomoćnik Dalibor Conjar pogriješio je kod zaleđa i također je sankcioniran.

Isto tako, daruvarski sudac Bruno Marić također je kažnjen jer je na utakmici Split - Rijeka pogriješio u primjeni tehničke i disciplinske mjere te je sankcioniran od strane svog kontrolora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katastrofalno suđenje u Vinkovcima na susretu Cibalia - Hajduk

U Vinkovcima je nakon četiri isključenja Hajduk preokrenuo utakmicu s dva gola u sudačkoj nadoknadi. Željko Frković zbog suđenja u Vinkovcima dobio je brojne kritike, a protestirala su oba oštećena kluba, kao i čuveno "Oko sokolovo", a HTV-ov stručni komentator ocijenio je suđenje katastrofalnim.

"Nakon pregledanih video zapisa spornih situacija s odigranih prvenstvenih utakmica, obavljena je kompletna analiza suđenja nogometnih sudaca od 16. - 20. kola Prve HNL te završnice HNK – 1/4 finale može se konstatirati da je suđenje bilo zadovoljavajuće osim ovdje navedenih utakmica gdje su suci pogriješili te su adekvatno sankcionirani od strane kontrolora sudaca Prve HNL", analiza je suđenja u posljednih 4 ligaška kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


16. kolo – odigrano, 19. studenog 2016. god.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16/4 SLAVEN BELUPO - RIJEKA 0:0 Sudac: Andrej Burilo (Osijek) Prvi pomoćni sudac: Dalibor Conjar (Osijek) Kontrolor: Alen Gerek

Sudac utakmice griješio je u primjeni tehničke i disciplinske mjere dok je prvi pomoćni pogriješio u primjeni PNI – zaleđe. Sukladno Uputama o ocjenjivanju sudaca, Kontrolor sudaca adekvatno je sankcionirao suce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17. kolo – odigrano, 26. studenog 2016. god. 17/4 OSIJEK – DINAMO 0:1 Prvi pomoćni: Jerko Crnčić (Vrbovec) Kontrolor: Dragutin Vuk

Prvi pomoćni pogriješio je u primjeni PNI – zaleđe. Sukladno Uputama o ocjenjivanju sudaca, Kontrolor sudaca adekvatno je sankcionirao pomoćnog suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18. kolo – odigrano, 3. prosinca 2016. god. 18/3 DINAMO – RIJEKA 1:1 Sudac: Ante Vučemilović (Osijek) Kontrolor: Alen Gerek

Sudac utakmice pogriješio je u primjeni tehničke i disciplinske mjere. Sukladno Uputama o ocjenjivanju sudaca, Kontrolor sudaca adekvatno je sankcionirao suca utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19. kolo – odigrano, 10. prosinca 2016. god. 19/4 SPLIT – RIJEKA 0:2 Sudac: Bruno Marić (Daruvar) Kontrolor: Igor Pristovnik

Sudac utakmice pogriješio je u primjeni tehničke i disciplinske mjere. Sukladno Uputama o ocjenjivanju sudaca, Kontrolora sudaca adekvatno je sankcionirao suca utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. kolo – odigrano, 17. prosinca 2016. god. Sve prvenstvene nogometne utakmice odigrane su u duhu PNI i bez primjedbi na suđenje.

Ocjene sudaca dobivene od Kontrolora sudaca verificirane su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo