Nova velika senzacija na Australian Openu: 'Još ne mogu vjerovati'

U velikom finalu Australian Opena u konkurenciji tenisačica igrat će Kineskinja Na Li protiv Slovakinje Dominike Cibulkove. Kod muškaraca prvi finalist je Švicarac Stanislas Wawrinka.

23.1.2014.
13:42
VOYO logo

U polufinalu je Cibulkova izbacila petu nositeljicu, Poljakinju Agnieszku Radwansku, savladavši ju sa 6:1, 6:2, dok je Li nešto teže, sa 6:2, 6:4 bila bolja od Kanađanke Eugenie Bouchard.

Iako je Radwanska na papiru bila izraziti favoriti protiv Cibulkove, omalena Slovakinja za to nije previše marila i priredila je novu veliku senzaciju. Ovo joj je, dakako, uspjeh karijere

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom meča toliko mi je misli prolazilo glavom, ali samo sam se koncentrirala na svoju igru. Još ne mogu vjerovati da sam u finalu", komentirala je Cibulkova, koja je postala prva slovačka tenisačica koja je izborila finale nekog Grand Slama.

Za 31-godišnju Li bit će to treći finale Australian Opena i četvrti finale nekog Grand Slam turnira ukupno. Osvojila je Roland Garros 2011., ali je iste godine izgubila finale Australian Opena od Kim Clijsters, dok ju je 2013. godine u velikom finalu u Melbourne Parku zaustavila Viktorija Azarenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Bouchard je već plasman u polufinale bio velik uspjeh, budući da je postala prva Kanađanka koja je igrala polufinale nekog Grand Slama od Carling Bassett i US Opena 1984. godine.

A Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka prvi je finalist muškog dijela turnira na Australian Openu. U polufinalu je sa 6:3, 6:7(1), 7:6(3), 7:6(4) savladao Čeha Tomaša Berdycha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka je tako nastavio sa sjajnom igrom prikazanom u četvrtfinalnom ogledu protiv branitelja naslova Novaka Đokovića, te izborio svoj prvi plasman u finale nekog Grand Slam turnira. Bila je ovo deveta Wawrinkina pobjeda u 14. međusobnih ogleda, kao i sedma u posljednjih osam. Berdych je ostao kratak za prvi finale Australian Opena, a jedini prethodni Grand Slam finale igrao je 2010. u Wimbledonu.

U susretu moćnih servera Berdycha je u tie-breaku trećeg i četvrtog seta izdao servis. U tie-breaku trećeg napravio je dvije, a u tie-breaku četvrtog seta jednu dvostruku pogrešku. Jedini break u meču napravio je Wawrinka u prvom setu, dok je Berdych imao tek jednu break loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O izjednačenosti meča najbolje svjedoči statistički podatak o broju osvojenih poena. Wawrinka ih je osvojio 143, tek jedan više od Berdycha, ali je svoje poene bolje rasporedio.

U finalu će Wawrinka igrati protiv boljeg iz ogleda velikih rivala, sunarodnjaka mu Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo