LEICESTER ŽIVI NOVU BAJKU: / Nitko ne priča o njima, a Ranieri i društvo marširaju Ligom prvaka

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Engleski Leicester City osvojio je srca svih nogometnih zaljubljenika kada je prošle godine u jednoj od najljepših sportskih bajki po prvi puta osvojio naslov prvaka.

23.11.2016.
12:09
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Bila je to senzacija kakvu moderni nogomet ne pamti.

Totalni autsajderi predvođeni trenerom koji je zbog sramotno loših rezultata dobio otkaz na mjestu grčkog izbornika, osvojili su vrh Premier lige pri čemu su iza sebe ostavili Arsenal, Tottenham, Manchester City, Liverpool, Manchester United i Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I danas to zvuči pomalo nestvarno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Claudija Ranijerija tako je po prvi put izborila nastup među samom elitom - u Ligi prvaka. I kako se čini za sada im tamo ide bolje nego u nastojanju da obrane domaći naslov. Od njega su, sudeći po rezultatima, već odustali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrh skupine G već su osigurali. I to na kakav način. S četiri pobjede i jednim remijem u pet utakmica na vrhu su s 13 bodova. Iza njih su Porto (8), Kopenhagen (6) i Club Brugge (0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su Englekoj primili ogromnih 20 golova dok su ih dali 14, u Europi je slučaj obratan. Prvi gol u Ligi prvaka primili su tek u utorak navečer. Koliko su dobri u obrani govori podatak da su su ih suparnici iz skupine probili nakon 54 udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Claudio Ranijeri također se uveliko upisuje u povijesne knjige. Postao je drugi trener koji je s pet različitih klubova izborio nokaut fazu Lige prvaka. Jedino je Carlu Ancetottiju pošto za rukom da to napravi sa njih šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je teško za povjerovati da se prošlogodišnja bajka može ponoviti, ovaj put u Europi, jasno je da bi to bila fantastična stvar za nogomet i vjetar u leđa 'malim' klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo