LEGENDARNOM SPORTSKOM NOVINARU U ČAST: / Tomislav Židak uskoro dobiva svoj prilaz u Gradu Zagrebu?

Image
Foto: Petar Glebov/24sata

Prilaz kojim je prolazio tko zna koliko tisuća puta

18.6.2019.
14:14
Petar Glebov/24sata
VOYO logo

Doajen hrvatskoga sportskog novinarstva Tomislav Židak, koji je preminuo prošle godine, uskoro bi mogao dobiti svoj prilaz u Gradu Zagrebu, nakon što ga je Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba uveo u Fond imena.

Prijedlog o imenovanju prilaza Tomislava Židaka bio je na dnevnome redu 12.sjednice Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba, održane pod predsjedanjem Ane Stavljenić-Rukavine. Procedura zahtjeva da se prvo ime Tomislava Židaka uvede u Fond imena, s kojima Odbor raspolaže, a potom da se raspravlja o konkretnom prijedlogu. Na sjednici je nakon kraćeg obrazloženja predsjednika Hrvatskoga zbora sportskih novinara Jure Ozmeca, prijedlog jednoglasno prihvaćen, pa je Židak ušao u Fond imena Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilaz kojim je često prolazio

Hrvatski zbor sportskih novinara predložio je da se neimenovani prilaz koji vodi od južnog okretišta tramvaja ispod stadiona u Maksimiru prema zapadnoj tribini stadiona preimenuje u Prilaz Tomislava Židaka. S time se, neposredno nakon Židakove smrti, složio i gradonačelnik Milan Bandić. Trenutačno je u njemu jedino bazen Svetice, s adresom Divka Budaka 21, dakle ulice koja je paralelna s prilazom, pa se preporuke Odbora da se ne mijenjaju postojeća imena ulica zbog promjena podataka stanovnika u njima ovdje neće uzimati u obzir. Prilaz ionako nema svoje ime, a njime je Židak tko zna koliko tisuća puta prolazio prema svojem najdražem stadionu i klubu, osmišljajući rečenice koje su čitatelji Sportskih i Jutarnjeg s nestrpljenjem očekivali, čitali i prepričavali.

Moguće je

Djelatnici Katastra Grada Zagreba već su provjerili bitne pretpostavke za imenovanje neimenovanog prilaza kod stadiona u Maksimiru i složili se da je ime Tomislava Židaka na istome i te kako moguće. Sad je još samo čeka potvrda Vijeća Gradske četvrti i dakako - konačna odluka Odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici su u Fond imena ušla i imena Petar Stipetić, Nelson Mandela, Vijeće Europe i Željko Malnar, a izglasano je imenovanje Parka Ivana Šretera, a ostali su prijedlozi za imenovanje ili preimenovanje odbijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo