DEFINITIVNA ODLUKA

LEGENDARNI RATKO RUDIĆ OBJAVIO KRAJ KARIJERE: Bivši izbornik otkrio koja mu je najdraža medalja i poručio: ‘Ostajem u vaterpolu’

Nakon 39 godina trenerske karijere odlučio je da je dosta

Ratko Rudić nakon odlaska iz Pro Recca završio je trenersku karijeru, ali unatoč tome ostaje u vaterpolu. Bivši hrvatski izbornik tijekom karijere osvojio je sve što je mogao osvojiti. Planirao se oprostiti novim trofejom vodeći Pro Recco, ali pandemija koronavirusa u tome ga je spriječila.

Rudić je hrvatskom osvojio deset medalja, a u cijeloj karijeri osvojio je ukupno 67 (igračkih i trenerskih), jedini je u svijetu vaterpola, ali i općenito loptačkih sportova koji je vodeći tri različite nacionalne vrste (Jugoslavija, Italija i Hrvatska) u različitim epohama osvajao i naslov olimpijskog pobjednika, ali i svjetskog prvaka. Nastupio je u četiri uzastopna olimpijska finala. Kao igrač u Moskvi 1980., te potom kao trener u Los Angelesu 1984., Seoulu 1988. i Barceloni 1992.. Medalje je osvajao s čak pet reprezentacija s tri kontinenta (Jugoslavija, Italija, SAD, Hrvatska i Brazil).

 

“Završio sam karijeru kao trener, ali ostajem u vaterpolu”, poručio je Rudić u razgovoru za RTL.

Trofeji s hrvatskom reprezentacijom

– zlato na OI u Londonu 2012.

– zlato na SP u Melbourneu 2007.

– zlato na EP u Zagrebu 2010.

– zlato u Svjetskoj ligi u Almatiju 2012.

– srebro u Svjetskoj ligi u Podgorici 2009.

– srebro na FINA kupu u Oradei 2010.

– bronca na SP u Rimu 2009.

– bronca na SP u Šangaju 2011.

– bronca u Svjetskoj ligi u Nišu 2010.

– bronca u Svjetskoj ligi u Firenci 2011.

 

Povratak na Net.hr