LEGENDARNI PIKSI OTKRIO KAKO JE SKORO ZAVRŠIO U HRVATSKOM VELIKANU: / 'Nudili su najviše, ali...'

Image
Foto: AFP

Stojković je tada samo želio transfer u Crvenu zvezdu.

4.1.2019.
18:42
AFP
VOYO logo

Legenda jugoslavenskog nogometa Dragan Stojković Piksi u razgovoru za agenciju Anadolu otkrio je do sada nepoznate detalje vezane za njegov transfer iz Radničkog u Crvenu zvezdu. Tim je povodom rekao kako je Hajduk nudio najviše, no on je htio samo u jedan klub.

"Postoji anegdota da je Draža Marković došao u Niš i rekao ’pustite malog i završimo priču’. Nikada nisam doznao je li to istina, ali nema tih para za koje bih ja izdao Zvezdu. Ponude su pljuštale sa svih strana. Vjerovatno ne znate da se pored velike četvorke najviše za mene zanimalo Sarajevo. Oni su bili prvaci 1985. i u to vrijeme sam igrao u raznim reprezentativnim selekcijama s igračima Sarajeva koji su me nagovarali da pređem na Koševo. Čak je predsjednik Svetozar Vujović dolazio u Beograd i bio jako uporan. Ja kažem ’čovječe, gdje ću u Sarajevo, mene samo Zvezda zanima, cijela moja porodica sve zvezdaši’. Hajduk je nudio najviše, a sve je išlo preko Dragana Holcera koji je nosio dresove oba kluba", kazao je Piksi, čije riječi prenosi Radio Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasniji od Dinama

Iako je uvijek posebno bio motiviran u obračunima s Dinamom i Partizanom ističe da su susreti s Hajdukom imali specifičnu težinu.

"Bili su više nezgodan rival od Dinama. Nekako žustriji, agresivniji, opasniji. Potpuno drugačiji mentalitet ljudi, stadion, ambijent. Teško je bilo pobijediti u Splitu. Jedna od mojih najdražih utakmica je ona u finalu Kupa ’90. Moja posljednja u Zvezdinom dresu i ogroman motiv da se s Duplom krunom oprostim od Marakane. Igralo se u nekoj čudnoj atmosferi, navijači su zbog bojkota šutjeli čitavo prvo poluvrijeme. Ne mogu se sjetiti što je bio razlog. Ali, baš neobično", rekao je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći praznik jugoslavenskog nogometa, igraš za pehar protiv ljutog rivala, a na stadionu kao u kazalištu. Kasnije, kada je sjever zagrmio, bilo je mnogo lakše. Poveli smo golom Pančeva i sačuvali to do kraja utakmice. Oni su imali šanse preko Čelića i Asanovića, ali ono što je Dejo promašio u finišu meča graniči se sa nemogućim. Ta pobjeda mi je ostala u srcu za sva vremena, podigao sam trofej i mogao sam mirno da odem u Marseill. Hajduka se sjećam i zbog antologijskih duela s Radničkim u četvrtfinalu Kupa UEFA. Ždrijeb je spojio dva jugoslavenska kluba, ali su oni u tom trenutku bili puno bolji od nas. Imali su strašan tim s braćom Vujović, Sliškovićem, Gudeljom, Vulićem... Dobili su u obje utakmice 2:0 i otišli u polufinale“, ispričao je Stojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalna liga

Progovorio je i o regionalnoj ligi.

"Prvo i osnovno pitanje je tko bi kontrolirao ligu. Da li bi se sjedište nalazilo u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani ili nekom drugom gradu? Tko o tome odlučuje? Zatim, tko bi bio na funkcijama predsjednika i generalnog direktora? Vjerojatno bi svaki savez insistirao da njegov čovjek bude na najodgovornijem položaju. I najvažnije od svega, tko bi čuvao blagajnu. Da ne govorim o sigurnosnom aspektu i gomili sitnih detalja koji su od krucijalnog značaja za realizaciju jednog takvog projekta. Kada bi se stvorili uvjeti, zašto da ne. Treba probati. Ali, ako u startu postoje problemi za koje nema rešenja, glupo je trošiti energiju. Kako god da odluče, ja se neću buniti", poručio je Stojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo