RUKOMETNO LUDILO

LEGENDA NA KLUPI JAPANA IMA SPREMAN PLAN ZA KAUBOJE: ‘Ove utakmice su najopasnije iz nekoliko razloga’

Hrvatska reprezentacija u petak igra prvu utakmicu u Egiptu

Utakmicom 1. kola u skupini G, u kojoj je domaća reprezentacija svladala izabranu vrstu Čilea s 35-29 (18-11), u srijedu je u egipatskom glavnom gradu Kairu započelo 27. svjetsko prvenstvo rukometaša, prvo u povijesti na kojem će sudjelovati 32 momčadi.

ŠTO DANAS POGLEDATI OD RUKOMETA: Rezervirajte termin u 20:30, čeka nas jedan od najvećih derbija na cijelom prvenstvu

Na prvenstvu sudjeluje i reprezentacija Hrvatske, koja će prvu utakmicu u skupini C igrati u petak (18 sati), a suparnik izabranicima Line Červara bit će najbolji japanski rukometaši. Na klupi Japana sjedi legendarni islandski trener Dagur Sigurdsson.

“Igraju ofenzivnu obranu 5-1. Oni su se dosta spremili za nas. Imaju jako dobrog i iskusnog trenera Sigurdssona koji je s Njemačkom osvojio Europsko prvenstvo tako da i oni sigurno imaju dobar plan za nas”, rekao je za RTL Ivan Martinović.

Hrvatska je s Japanom zadnji put igrala na SP-u 2019. Tada je plan Japana trajao dvije i pol minute. Ubrzo su se raspali , a Kauboji su slavili s 35:27.

“Najopasniju su ove utakmice jer je to protivnik koji će se htjeti pokazati protiv nas u prvoj utakmici i jer nemaju što izgubiti, a mi moramo jako ući u prvenstvo i upisati pobjedu i dva boda”, dodao je Luka Šebetić.

Dva dana poslije, u nedjelju, Hrvatska će igrati protiv Angole (18 sati), a u utorak će hrvatska izabrana vrsta prvu fazu natjecanja zaključiti dvobojem s Katarom.

Sve utakmice prvog kruga Hrvatska će igrati u Aleksandriji, u dvorani Borg Al Arab. Svjetsko prvenstvo će biti odigrano bez nazočnosti gledatelja na tribinama, u skladu s protuepidemijskim mjerama.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Povratak na Net.hr