ISPECI PA RECI

OSTAVIO SVE U NEVJERICI: Legenda Juvea zaprepastila komentarom na rasistički ispad navijača

Pobjedom Juventusa nad Cagliarijem u gostima pala je u drugi plan zbog rastističkog ispada domaćih navijača. Dio njih tijekom susreta provocirao je napadača Juvea Moisea Keana, a on im je odgovorio u završnici susreta kada je zabio pogodak. Proslavio ga je upravo pred najvatrenijim pristalicama Cagliarija, a njegov potez ih je posebno razbjesnio. Zasuli su ga još žešće uvredama, a prema njemu su bacali i razne predmete.

‘Sam je kriv’

Njegov suigrač Leonardo Bonucci dotrčao je je do njega kako bi ga maknuo, dok je Blaise Matuidi bio vidno uzrujan. A Bonuccijev komentar na cijelu situaciju uzrujao je mnoge pa i igrača Manchester Cityja Raheema Sterlinga te legendarnog Iana Wrighta.

Giorgio Chiellini,  Blaise Matuidi  / AFPFoto: AFP

“Kean zna da se nakon postignutog gola treba fokusirati na proslavu sa suigračima. Bilo je rasističkih povika nakon što je zabio, Blaise ih je čuo i bio je uzrujan. Mislim da je krivica 50-50 jer Moise nije smio to napraviti, a navijači nisu smjeli reagirati na taj način”, kazao je branič i nastavio.

“Mi smo profesionalci. Moramo biti primjer drugima, a ne provocirati. Više bih volio razgovarati o našoj dobroj predstavi…”, poručio je Bonucci, koji je ostavio Sterlinga u nevjerici.”Krivica je 50-50… Na ovako nešto mogu se samo nasmijati”.S Bunuccijem pak složio i trener Max Allegri, čime je posebno šokiran britanski The Sun.”Nije smio na takav način proslaviti gol. On je mlad i mora učiti. Morate biti pametni u tim situacijama i ne provocirati navijače. Međutim, to ne opravdava idiote na tribinama”, kazao je Allegri.

Povratak na Net.hr