LEGENDA HRVATSKOG I YU NOGOMETA POMELA POD S DINAMOM I HAJDUKOM: / 'Katkad je to smiješno, katkad žalosno...'

Image
Foto: PIXSELL

Na dan kad je Nikola Jurčević dobio otkaz oglasila se nogometna ikona.

16.5.2018.
17:39
PIXSELL
VOYO logo

Legenda jugoslavenskog i francuskog nogometa i bivši trener Dinama Rijeke Hajduka, Josip Skoblar, progovorio je u razgovoru za službenu stranicu Prve lige o trenutnoj situaciji u ta tri kluba. Prvo su na red došli Modri, koji su u utorak po drugi put ove sezone smijenili trenera. Klupu je nakon Marija Cvitanovića napustio Nikola Jurčević, unatoč činjenici da je naslov prvaka osiguran i da je do kraja prvenstva ostala tek jedna utakmica.

Tužna realnost

"Što uopće reći, tko bi Plave shvatio… U Maksimiru je trener uvijek nesiguran. Zbog čudnih odnosa, nezadovoljstva, nespokojstva. Zbog nerazumijevanja. Katkad je to smiješno, katkad žalosno. Možda i dio naše zbilje ne svim razinama, ne isključivo sportskim. Nije mu bilo lako. I zbog sebe, budući da dosad zapravo nije vodio nikoga. Jedno je biti asistent, drugo pa i deseto gazda. Na stranu stručnost. U ovom poslu je na žalost surovo – jedva se čeka da ti 'otkinu glavu'!", kazao je Skoblar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i da trenutni sastav Dinama nema izgleda u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj ne, ali stvorit će se nova, pretpostavljam bolja momčad. Problem je što se najkvalitetniji nogometaši prodaju da bi se živjelo. U tom dijelu Modri se dobro drže, pun im je džep, drugi svoje adute daju i u bescjenje", kazao je pa se posvetio Hajduku.

Kritika Bijelima

"Nejasno je tko na Poljudu vuče konce, tko je glavni i odgovorni. Valjda stanoviti Upravni odbor koji bira predsjednike, trenere, vjerojatno i igrače", rekao je pa se posvetio navijačima Hajduka, koji imaju ogroman utjecaj na klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni postoje da bi navijali, ne upravljali. Ali tko će ih uputiti, tko odlučiti da ostanu u domeni publike? Fizički napadi na igrače toliko su ružni i tužni, deplasirani i groteskni da ih je nepotrebno komentirati. Tko to dopušta, tko to ne kažnjava. Dokad će se prekidati treninzi, na red zvati sve i svakoga, u Zagreb putovati da se stvaraju incidenti i po mogućnosti ne igra. Kako ćeš onda biti veliki klub? Bio jesi, više nisi. Svi imamo limite. Izvjesni individualci, eto, prisvajaju pravo na arbitriranje i jednu jedinu istinu", smatra.

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Kada je u pitanju Rijeka ima samo riječi hvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozbiljna i organizirana, konstantna makar i ona mora tržiti. Lani je bila prva, ljetos je opet u vrhu. Kao cjelina djeluje stabilno neovisno o plasmanu. Respekt mami i ponašanjem što je vrlo bitno", rekao je Skoblar za službenu stranicu Prve lige.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo