LEGENDA DETEKTIRALA ROONEYEV PROBLEM: / 'Čini mi se da je pomalo zbunjen'

Image

Engleski napadač Wayne Rooney posljednjih tjedana proživljava najteže dane u nogometnoj karijeri.

12.10.2016.
9:41
VOYO logo

Igrač kojem je domaća javnost tepala da je 'bijeli Pele' trenutno trpi žestoke kritike kako od navijača Manchester Uniteda tako i onih reprezentacije.

Pozdravljen je tako bio potez Jose Mourinha da svog kapetana i osobu od najvećeg povjerenja svlačionice premjesti na klupu, a slično se dogodilo i kada se privremeni engleski izbornik Gareth Southgate odlučio na isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rooney (30) je godinama glasio za jednog od najopasnijih napadača poznatog po agresivnom stilu i nevjerojatnom zalaganju na svim dijelovima terena. Međutim, u nekoliko posljednjih sezona izgubio je na agresivnosti, a i golgeterske sposobnosti su mu oslabile. Stoga je već u vrijeme Alexa Fergusona krenula njegova tranzicija iz klasičnog napadača u veznog igrača. Vrhunac je bio krajem prošle sezone kada ga je Louis van Gaal redovito postavljo u sredinu veznog reda. Isto je bilo i na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho je pak po dolasku jasno poručio da kod njega Rooney nikada neće igrati u dubini veznog reda, te da ga vidi kao desetku, ili na poziciji drugog napadača.

Tako je i krenulo u ovoj sezoni, no niti Portugalac ga nije uspio dovoljno uzdrmati da se vrati starim navikama zabijanja golova pa ga je preselio na klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni Ryan Giggs proživio je nešto slično tijekom karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On trenutno prolazi kroz period tranzicije. Slično se i meni dogodilo u njegovim godinama kada s pozicije krila više nisam bio u stanju gurnuti loptu pored braniča i pretrčati ga. Pomalo mi ga je žao. Krajem prošle sezone u klubu i na ljeto za Englesku igrao je u veznom redu, a onda mu je rečeno da će biti devetka ili desetka. Vjerojatno je sada pomalo zbunjen", rekao je Giggs.

"Jedini način na koji se može vratiti je napornim treniranjem. Ne vidim ga ne nekoj određenoj poziciji. S tolikim talentom i iskustvom može pokrivati puno pozicija", poručio je Velšanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United u sljedećoj utakmici gostuje kod Liverpoola pa će posebno biti zanimljivo vodjeti hoće li Mourinho dati priliku svom kapetanu da predvodi momčad na Anfieldu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo