NAKON VIŠE OD 20 GODINA

LEGENDA NAPUŠTA BARCU? ‘Krenuli su pregovori s velikanom, ali se u cijelu priču upleo i njegov bivši trener’

Od kad je 1996. stigao u Barcelonu kao 12-godišnjak Andres Iniesta na sebe nije navlačio dres niti jednog drugog kluba.

U narednih dvadeset godina stekao je reputaciju jednog od najboljih svjetskih veznjaka i legende kluba.

Iniesti sljedeće godine istječe ugovor, a novi nije potpisao. Pitanje je i hoće li što potvrđuju i riječi koje je izrekao prije manje od mjesec dana.

BARCELONIN KAPETAN IZNENADIO IZJAVOM: ‘Postoji mogućnost da napustim klub’

“Uvijek postoji mogućnost da karijeru ne završim u Barceloni. Ne govorim ništa o mogućem produljenju ugovora, tek to da moram procijeniti situaciju na temelju ovosezonskih izvedbi.”

Ona je upalila alarm kod većine europskih velikana i bogataša koji smatraju da Iniesta još uvijek može igrati na vrhunskoj razini.

Jedan od njih je i Inter iz Milana.

Naime, Gazzetta Dello Sport objavila je da je posrnuli talijanski velikan navodno otvorio pregovore s Barcelonom oko potencijalnog transfera ovog velikana.

Kako se čini novi Barcin trener Ernesto Valverde sprema se na život bez Inieste te mu je pronašao zamjenu u vidu Marca Varrattija.

Talijani nadalje tvrde da su sportski direktori Intera i Barcelone, Piero Ausilio i Ariedo Braida, održali sastank na kojem je Aleix Vidal bio glavna tema, ali je bilo govora i o Iniesti.

Ova vijest posebno će uzrujati Barcine navijača koji su tražili da mu klub ponudi novi ugovor, ali to se do sada nije dogodilo.

Tu situaciju nastoji iskorisititi i Pep Guiardiola, čovjek pod kojim je Inietsa izrastao u jednog od najboljih.

Engleski Metro objavio je da je Giardiola također kontaktirao Iniestu te da je Manchester City u ogromnoj prednosti nad konkurencijom upravo zbog činjenice da je dvojac uspješno surađivao četiri godine.

Guardiola navodno silno želi obnoviti njihovu suradnju. Dođe li do toga Iniesta bi opet mogao zaigrati zajedno s Danijem Alvesom, koji je na korak od Etihada.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr