LeBRON ZNA NAJBOLJE, DVAPUT JE GUBIO FINALA PROTIV NJEGA: 'Za mene je on najveći trener svih vremena'

Image

LeBron James igrao je protiv momčadi Gregga Popovicha tri puta u NBA finalu, a u subotu će u regularnom dijelu sezone igrati po 24. put protiv San Antonio Spursa koje vodi legendarni trener.

20.1.2017.
18:03
VOYO logo

"Mislim da je on najveći trener svih vremena", kazao je LeBron James.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NBA ligi bilo ih je, dakako, uspješnijih, Phil Jackson osvojio je ukupno 11 prstenova, šest s Michaelom Jordanom u Chicagu Bullsima, još pet s Shaquilleom O'Nealom i Kobejem Bryantom u Lakersima. Red Auerbach je s Boston Celticsima devet puta bio prvak NBA lige. I Popovich koji je u karijeri ostao vjeran Spursima, ima svoje mjesto u povijesti.

Usporedio ga s Belichickom

"Kad igrač protiv njegove momčadi, moraš biti iznimno spreman, mentalno i fizički. Da sam NFL igrač, vjerojatno bih se osjećao kao da igram protiv momčadi koju vodi Bill Belichick", usporedio je James.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi su košarkaški New England Patriotsi, vrijedi i obrnuto za momčadi koje su iz godine u godinu u vrhu, vođeni mudrošću svojih trenera.

Popovich je često hvalio Jamesa kroz godine, ali i proveo puno vremena razmišljajući kako nadigrati tog fenomenalnog igrača. Obrana koju mu je namijenio u finalu 2007, dok je James bio prvi put u Clevelandu, natjerala ga je da popravi šut. U finalu 2013. godine, LeBron je odigrao jednu od najboljih serija protiv Spursa, osigurao svoj drugi prsten s Miamijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popovih je uzvratio godinu dana kasnije, sa San Antonijom je osvojio peti prsten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pop je rastao i mijenao se'

Ova dvojica košarkaških velikana surađuju od Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, kad su SAD osvojile broncu.

"Košarka se jako promijenila, a Pop je rastao i mijenjao se kroz igru. Iz lige u kojo je lopta išla unutra-van, preko 'pick and rolla' do dominacije šutiranja trica", Popovich se svaki put prilagodio i držao svoju momčad pod kontrolom", kazao je LeBron James.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo