KOMPLIMENT

LeBRON ZNA NAJBOLJE, DVAPUT JE GUBIO FINALA PROTIV NJEGA: ‘Za mene je on najveći trener svih vremena’

LeBron James igrao je protiv momčadi Gregga Popovicha tri puta u NBA finalu, a u subotu će u regularnom dijelu sezone igrati po 24. put protiv San Antonio Spursa koje vodi legendarni trener. Obostrano poštovanje je ogromno, a trostruki NBA prvak LeBron dao je veliki kompliment Popovichu koji je Spurse odveo do pet naslova.

“Mislim da je on najveći trener svih vremena”, kazao je LeBron James.

U NBA ligi bilo ih je, dakako, uspješnijih, Phil Jackson osvojio je ukupno 11 prstenova, šest s Michaelom Jordanom u Chicagu Bullsima, još pet s Shaquilleom O’Nealom i Kobejem Bryantom u Lakersima. Red Auerbach je s Boston Celticsima devet puta bio prvak NBA lige. I Popovich koji je u karijeri ostao vjeran Spursima, ima svoje mjesto u povijesti.

Usporedio ga s Belichickom

“Kad igrač protiv njegove momčadi, moraš biti iznimno spreman, mentalno i fizički. Da sam NFL igrač, vjerojatno bih se osjećao kao da igram protiv momčadi koju vodi Bill Belichick“, usporedio je James.

Spursi su košarkaški New England Patriotsi, vrijedi i obrnuto za momčadi koje su iz godine u godinu u vrhu, vođeni mudrošću svojih trenera.

Popovich je često hvalio Jamesa kroz godine, ali i proveo puno vremena razmišljajući kako nadigrati tog fenomenalnog igrača. Obrana koju mu je namijenio u finalu 2007, dok je James bio prvi put u Clevelandu, natjerala ga je da popravi šut. U finalu 2013. godine, LeBron je odigrao jednu od najboljih serija protiv Spursa, osigurao svoj drugi prsten s Miamijem.

Popovih je uzvratio godinu dana kasnije, sa San Antonijom je osvojio peti prsten.

‘Pop je rastao i mijenao se’

Ova dvojica košarkaških velikana surađuju od Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, kad su SAD osvojile broncu.

“Košarka se jako promijenila, a Pop je rastao i mijenjao se kroz igru. Iz lige u kojo je lopta išla unutra-van, preko ‘pick and rolla’ do dominacije šutiranja trica”, Popovich se svaki put prilagodio i držao svoju momčad pod kontrolom”, kazao je LeBron James.

Povratak na Net.hr