KVALIFIKANT NAMUČIO ČILIĆA: / Hrvat odlično ušao u meč, a onda su počeli problemi

Image
Foto: AFP

Čilić je pogreške pokrio sa 48 winnera, kojih je imao dvosturko više od Poljaka.

31.5.2018.
14:52
AFP
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se u četvrtak u 3. kolo Roland Garrosa, nakon što je u 2. kolu sa 6-2, 6-2, 6-7 (3), 7-5 nadigrao 21-godišnjeg poljskog kvalifikanta Huberta Hurkacza (ATP - 188.), poslije dva sata i 50 minuta borbe.

Čilić je u prva dva seta po dvaput oduzimao servis mladom Poljaku te za nešto više od sat vremena stvorio uvjerljivu prednost. Međutim, u trećem setu je Hurkacz počeo igrati slobodnije te za to bio nagrađen 'breakom' za vodstvo 3-2. Njegova prednost je kratko trajala, jer je već u sljedećem gemu Čilić uzvratio petim 'breakom' u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propuštene prilike

Propustio je Marin dvije prilike za 'break' pri vodstvu 4-3, a kod 6-5 je stigao do prve meč-lopte. Međutim, Čilić je promašio retern na drugi servis, a Poljak je s još dva osvojena poena u nizu odveo treći set do 'tie-breaka'. I umjesto da do izražaja dođe njegovo iskustvo, Čilić je izrazito loše odigrao odlučujući gem i dopustio Hurkaczu da izbori nastavak dvoboja. Naš je tenisač u trećem setu napravio čak 26 neforsiranih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu se Hurkacz ravnopravno nosio s Čilićem do 11. gema u kojem je nakon spašenih 0-40 i još jedne prednosti, ipak izgubio gem na početnom udarcu i omogućio Čiliću servis za pobjedu. Imao je Marin 30-0 pa dopustio Poljaku niz od tri poena, kojim je Hurkacz došao do prilike za 'break'. Srećom, Čilić se izvukao i gotovo sat vremena nakon prve, stigao do druge meč-lopte. Sve je riješio dobrim servisom kojeg 21-godišnji poljski kvalifikant nije uspio vratiti u teren.

Čeka suparnika

Iako je na kraju imao 52 neforsirane pogreške, šest više od suparnika, Čilić je pogreške pokrio sa 48 'winnera', kojih je imao dvosturko više od Poljaka. Marina neće razveseliti ni loša realizacija 'break-lopti' (6/26), no dobra je vijest što je stvarao prilike. Hurkacz je iskoristio jednu od sedam prilika za 'break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 3. kolu Čilića čeka Amerikanac Steve Johnson (ATP - 46.) koji je sa 4-6, 7-6 (5), 6-2, 6-2 pobijedio Nijemca Jan-Lennarda Struffa. Čilić ima odlična iskustva s 28-godišnjim Amerikancem kojega je pobjeđivao u sva četiri dosadašnja meča. Ovo će biti njihov prvi dvoboj na zemljanoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U turniru tenisačica na pragu 3. kola bila je Zadranka Bernarda Pera koja igra pod američkom zastavom. Protiv 24. nositeljice, Australke Darije Gavrilove, vodila je 7-5, 5-2 i imala meč-loptu sa servisom, ali se australska tenisačica izvukla i u tri seta došla do velikog preokreta i pobjede.

U poslijepodnevnom dijelu programa Osječanka Donna Vekić igrat će protiv Ruskinje Marije Šarapove za mjesto u 3. kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roland Garros, tenisači - 2. kolo

MARIN ČILIĆ (HRV/3) - Hubert Hurkacz (Polj) 6-2, 6-2, 6-7 (3), 7-5

Steve Johnson (SAD) - Jan-Lennard Struff (Njem) 4-6, 7-6 (5), 6-2, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fabio Fognini (Ita/18) - Elias Ymer (Šve) 6-4, 6-1, 6-2

Dominic Thiem (Aut/7) - Stefanos Tsitsipas (Grč) 6-2, 2-6, 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roland Garros, tenisačice - 2. kolo

Daria Gavrilova (Aus/24) - Bernarda Pera (SAD) 5-7, 7-5, 6-3

Elise Mertens (Bel/16) - Heather Watson (VB) 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garbine Muguruza (Špa/3) - Fiona Ferro (Fra) 6-4, 6-3

Samantha Stosur (Aus) - Anastasja Pavljučenkova (Rus/30) 6-2, 7-6 (1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magdalena Rybarikova (Slk/19) - Belinda Benčić (Švi) 6-2, 6-4

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo