Kup Koraća: Zvezda prekinula "torturu" Partizana

Crveno-beli osvojili prvi trofej posle 2006. godine

11.2.2013.
19:51
VOYO logo

Košarkaši Crvene zvezde pobednici su 11. izdanja Kupa Radivoja Koraća, pošto su u pred praznim tribinama kragujevačke dvorane "Jezero" savladali večitog rivala ekipu Partizana rezultatom 78:69 (25:22, 16:16, 8:11, 29:20).

Crveno-beli su do trijumfa ubedljivom serijom od 17:0 u na početku poslednje četvrtine, dok su se izabranici trenera Duška Vujoševića bukvalno se šetali po terenu kao da je u pitanju prijateljska utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, završni turnir je ostao u senci velikog skandala, pošto je meč sinoć prekinut u trećoj četvrtini pri rezultatu 43:43 zbog divljanja navijača. Iako se očekivalo da će posle intervencije snaga reda susret biti nastavljen potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević doneo je odluku da se finale nastavi u ponedeljak od 19 časova.

U doku današnjeg dana ponovo je došlo do prepucavanja saopštenjima čelnika dva kluba, ali nešto dalje otišao je prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović koji je izjavio da "već 12 godina traje tortura Partizana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crno-beli su imali najpovoljniji raspored na završnom turniru i do finala bili su bolji od Slobode i Mega Vizure, dok je Crvena zvezda preko Vojvodine i domaćeg Radničkog došla do prilike da se bori za prvi trofej još od 2006. godine.

Do trenutka prekida utakmice u 26. minutu vodila se neizvesna borba u kojoj nijedna ekipa nije uspela da dođe do osetnije prednosti, mada se početkom drugog poluvremena stekao se utisak da srpski šampion deluje sigurnije na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred početak nastavka ispred hale je bio primetan je veliki broj policajaca, ulaz je dozvoljen samo akreditovanim novinarima, članovima rukovodstava dva kluba, a prisutni su i predsednik KSS Dragan Đilas, potpredsednik Dejan Tomašević i komesar takmičenja Kupa Predrag Bojić, kao i selektor Dušan Ivković.

Na startu je bilo dosta dezorganizovanih napada sa dosta grešaka na obe strane. Treća četvrtina okončana je rezultatom 49:49, a poslednjih deset minuta igre bolje su otvorili crveno-beli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući junaku susreta Amerikancu Nelsonu crveno-beli su stekli dvocifrenu razliku i praktično rešili pitanje pobednika.

Zvezdu su predvodili Rakočević i Skot sa po 20 poena, uz Skota koji je dodao i sedam skokova. Za najkorisnijeg igrača finala ipak je proglašen Nelson koji je susret završio sa 16 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Partizana su se istakli Lučić sa 17 i Vesterman sa 14 poena.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo