ZA NJEGA NEMA GRANICA

KUKOČ UPOZNAO NASLJEDNIKA: Svi su oduševljeni novom hrvatskom senzacijom

Hrvati su obilježili dvoboj euroligaša Emporio Armani Milana i Maccabija na američkoj turneji. Na utakmici odigranoj u Chicagu slavila je izraelska momčad 85:79, a najveći talent hrvatske košarke Dragan Bender je za 21 minutu ubilježio 10 poena, dvije blokade i skok.

Momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša, a igraju  Kruno Simon, Stanko Barać i Oliver Lafayette nije uspjela nadoknaditi zaostatak 11:29 s početka utakmice.

No, sve su oči, pa i one hrvatske košarkaške legende Tonija Kukoča, koji je od ove sezone posebni savjetnik predsjednika Chicago Bullsa, bile uprte u novu hrvatsku košarkašku seznaciju Dragana Bendera, mladog hrvatskog reprezentativca koji će tek ovog studenog postati punoljetan.

Sjajna blokada na Baraću

U jednoj je akciji sjajno blokirao Baraća, pokazao da je igrač koji osim sjajnih napadačkih rješenja, zna odlično igrati i obranu. Bender je ove sezone dobio priliku u prvoj momčadi Maccabija i zasad je sjajno koristi. Inače, Benderov je idol upravo Toni Kukoč.

Što prije riješiti problem sa sponzorom

Puno se ovog ljeta pisalo o Benderovom nenastupanju za hrvatsku U-18 reprezentaciju, jer igra u Adidas tenisicama, dok je sponzor HKS-a Jordan Brand. Nadamo se da će što prije taj problem biti riješen, jer strahujemo da bi mu Izraelci mogli ponuditi državljanstvo. A Kukoč i ostali gledatelji u United Centru mogli su se uvjeriti o kakvom se tu talentu radi…

 

 

Povratak na Net.hr