OKUPILI SE

KRENULA MISIJA EURO: Mladi Vatreni ostali bez jednog igrača

12. lipnja mladi Vatreni odigrat će i pripremnu prijateljsku utakmicu protiv Danske

Mlada hrvatska reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Velikoj Gorici odakle je krenula prema Medulinu gdje će se do 16. lipnja pripremati za Europsko prvenstvo.

Nenad Gračan dočekao je 19 igrača među kojima nisu Nikola Vlašić, Duje Ćaleta-Car, Josip Brekalo, Filip Benković i kapetan Alen Halilović koji će se naknadno pridružiti mladoj reprezentaciji nakon seniorske utakmice Europskih kvalifikacija protiv Walesa, ali ni Petar Mamić kojeg je ozljeda eliminirala s priprema i samog Eura.

“Jučer navečer vratio sam se s godišnjeg, a kroz nekoliko posljednjih dana dana dobro sam odmorio glavu te sam se veselio ovom danu. Mislim da smo i momčad i ja spremni za pripreme i utakmice koje slijede. Jedva čekam treninge i utakmice”, rekao je Lovro Majer te se osvrnuo na skupinu.

“Skupina je dosta jaka – Engleska, Francuska i Rumunjska nisu se slučajno plasirale na Europsko prvenstvo. Imamo jako dobru ekipu. Nadalje, iako su i druge generacije imale dobre ekipe, mislim da nijedna ekipa dosad nije imala ovakvo zajedništvo.”

Test s Danskom

Branič Borna Sosa također se osvrnuo se na proteklu sezonu te na nadolazeće Prvenstvo.

“Protekla sezona bila je vrlo poučna za mene. Nažalost, nije završila pozitivno, no treba uvijek gledati naprijed. Sigurno jest da imamo velika očekivanja. U prijašnjim utakmicama pokazali smo da imamo sve ono što nam je potrebno da se nosimo s jakim ekipama kao što su Rumunji, Englezi i Francuzi. U svakoj utakmici ciljat ćemo na pobjedu. Svi priželjkujemo Olimpijske igre i to nam je veliki cilj.”

12. lipnja mladi Vatreni odigrat će i pripremnu prijateljsku utakmicu protiv Danske.

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper

Braniči: Borna Sosa, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja

Veznjaci: Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović

Napadači: Marin Jakoliš, Robert Murić, Sandro Kulenović

Povratak na Net.hr