KREĆE MASOVNO TESTIRANJE NOGOMETAŠA U ŠPANJOLSKOJ: / Modrić, Rakitić i Vrsaljko uskoro opet na travnjaku?

Image
Foto: Profimedia

U Španjolskoj je 218.000 oboljelih, najviše u Europi

4.5.2020.
14:33
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši u Španjolskoj trebali bi ovaj tjedan proći liječnička testiranja na koronavirus pa u petak ili idući ponedjeljak početi s individualnim treniranjem u svojim klupskim centrima. Španjolski državni ured za sport (CSD) dopustio je od ovog tjedna individualno treniranje nakon što su igrači 50 dana zatvoreni u svojim stanovima i kućama gdje vježbaju. Od subote smiju sat vremena trčati na ulici kao i preostalih 47 milijuna stanovnika. No da bi mogli izaći na travnjake moraju ispuniti zdravstvene kriterije uključujući testiranje na koronavirus.

Udruga liječnika španjolskih klubova (AEMEF) zatražila je u ponedjeljak od CSD-a konkretan odgovor o tome kakvo testiranje trebaju proći igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kažu u Atleticu?

U Atlético Madridu, za kojeg nastupa hrvatski reprezentativac ŠimeVrsaljko, kažu kako će se testirati na koronavirus no ne znaju hoće li to biti PCR test koji se smatra pouzdanijim.

„Bit će korišteni testovi koje odredi protokol. Igrači će se testirati u srijedu pa bi otprilike u petak trebali početi individualno trenirati“, rekao je glasnogovornik Atlética u telefonskom razgovoru. Od testiranja do dobivanja rezultata potrebno je minimalno 48 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Atletico Madrid defender Sime Vrsaljko (24) during the UEFA Champions League, round of 16 football match between Atletico de Madrid and Liverpool on February 18, 2020 at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain - Photo Ian Stephen / ProSportsImages / DPPI, Image: 499525674, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out UK OUT, Model Release: no, Credit line:

Igračima kojima ne bude dijagnosticiran Covid-19 bit će dopušteno treniranje na pomoćnim terenima u klupskim centrima. Nosit će rukavice te se neće smjeti približavati na manje od dva metra od ostalih osoba. Klubovi pak moraju dezinficirati terene prije početka treniranja.

Glasnogovornik Seville kaže kako još uvijek nemaju točan datum testiranja i početka treniranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datković o testiranju

„Nemamo točan datum ali u principu ovaj tjedan bi to trebalo biti. Ne znam kakvi će testovi biti korišteni“, izjavio je. Testirat će se igrači 42 kluba prve i druge lige.

„U četvrtak imamo testiranje na koronavirus a u ponedjeljak bi smo trebali početi s treninzima bude li sve u redu“, rekao je branič ToniDatković čija Huesca dijeli treće mjesto u drugoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstva su prekinuta 13.ožujka i zasad je nepoznato kada će se nastaviti. Irene Lozano, predsjednica CSD-a, rekla je u četvrtak kako „nitko ne zna kada će se igrati utakmice jer će to odrediti razvoj epidemije“.

U ponedjeljak se inficiralo 0,25 posto više stanovnika nego dan ranije pa je u Španjolskoj 218.000 oboljelih, najviše u Europi. Posljednjih tjedan dana dnevna stopa novooboljelih kreće se oko 1 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo