OBRAČUN U PETAK

KRAMARIĆ UPOZORAVA NA SNAGU ČEŠKE I PORUČUJE: ‘Maksimalno smo napaljeni na njih’

Kramarić smatra da je Češka izrazito kvalitetna te da su to pokazali protiv Španjolske.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić odigrao je svoje prve minute ne velikom natjecanju. Protiv Turske nije imao priliku upisati se u strijelce, no možda će mu to uspjeti protiv Češke.

“Sretan sam što sam dobio prve minute na Euru. Zauvijek će mi to biti lijepa uspomena. U reprezentaciji je zaista dobra atmosfera i osjeća se povezanost mlađih i starijih igrača. Motivacije za daljnje uspjehe nam ne nedostaje. Igraču su svjesni svoje uloge i mi ‘jokeri’ s klupe trebamo ulaskom unijeti energiju”, kazao je Kramarić.

IZBORNIK ČAČIĆ PRIZNAO: ‘Najviše se bojim utakmice s Češkom, ona nam je najvažnija!’

Bolji nego s Turskom

“Možemo još više dati nego protiv Turske. Ta nam je utakmica pokazala da se sa svima možemo nositi i igrati svoj nogomet. Uz malo sreće svi želimo otići koliko je to moguće”, dodao je napadač. Okrenuo se zatim Češkoj.

“Iznenadili su me. U klubu igram Pavelom Kaderabeko. Rekao mi je da su mladi im motivirani. Španjolce su držali u šaci do posljednje minute. Prvaci nisu imali prilika kao što smo navikli. Očekujem težu utakmicu nego s Turskom. Kvalitetni su i ići će na glavu. Pokazali su sa Španjolskom kolikom su agresivni i motivirani”, prokomentirao je napadač Hoffenheima.

Andrej Kramarić
Andrej KramarićFoto: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Jesam li spreman za Češku? Svi igrači su maksimalno napaljeni na utakmicu. Na Euru nema prostora za alibije. To je prilika koja se ne propušta. Moramo biti spremni baciti se na glavu. To je bila moja uloga u posljednjih pet minuta s Turskom”, dodao je Kramarić.

Odlična atmosfera

Ispričao je da je dobroj amosferi pridonijeli energija mlađih igrača uz iskustvo starijih pojedinaca. “Osjeća se simbioza, a to se vidjelo i na utakmici. Navikao sam slaviti poslije velikih utakmica, ali poslije Turske nije bilo velikog slavlja u svlačionici. Znamo da možemo otići dalje. Nema potrebe za euforijom. Želimo veliki rezultat”, rekao je Kramarić.

Za kraj je priznao da su ga se navijači najviše dojmili.

“Kada osjetite ugođaj na stadionu i zajedništvo igrača i navijača, možete samo uživati. Nije bilo negativne energije, osjetile su se samo pozitivne namjere. Onda shvatiš koliko ludi žive za Hrvatsku i reprezentaciju. Tada samo želite dati sve od sebe. Zahvaljujem se navijačima, oni su dio reprezentacije”, završio je napadač.

Povratak na Net.hr