UOČI EL CLASICA

KRALJEVSKI KLUB DRAŽI MU OD KATALONACA: Kako je Čačić razveselio Real i rastužio Barçu

Iako prvi El Clasico treba čekati još tri tjedna španjolski mediji već su puni najava skorašnjeg ogleda Real Madrida i Barcelone koji se na Santiago Bernabeu igra 21. sljedećeg mjeseca.

Ovaj puta isti je najavljen kroz podatke o hrvatskim nogometašima tih dviju momčadi, Luke Modrića i Matea Kovačića sa strane domaćina utakmice i Ivana Rakitića iz Barceloninih redova.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u Krasnodaru prijateljsku utakmicu protiv Rusije, domaćina Svjetskog prvenstva 2018., a datum odigravanja zakazan je za četiri dana prije najveće utakmice španjolskog nogometa. Ono na što Marca, tiražni sportski dnevnik koji svakodnevno prati zbivanja u Realu, stavlja naglasak jest podatak da će madridska momčad za taj ogled imati (barem) jednog manje umornog Hrvata u svojim redovima.

Modriću pošteda, Kova u U-21, Raketa igra

Luka Modrić pošteđen je odlaska u Rusiju, a Mateo Kovačić, koji dolazi na okupljanje izabrane vrste, stavljen na raspolaganje Nenadu Gračanu, izborniku hrvatske U21 reprezentacije kojoj predstoji kvalifikacijski ogled sa Španjolskom za odlazak na Euro. Ivan Rakitić, pak, trebao bi nastupiti u Krasnodaru.

Marca piše da je trener Realove momčadi Rafael “Benitez jučer primio sjajne vijesti pred derbi-utakmicu. Hrvatska je dopustila svojoj zvijezdi da propusti okupljanje reprezentacije, pa se ‘mozak’ Realove momčadi može odmoriti u Madridu i pripremiti za Barcelonu. Važnije od svega neće biti izložen mogućnosti dobivanja ozljede.”

Luka se ozlijedio protiv Bugara

Modrić je, podsjetimo, sa posljednjeg okupljanja reprezentacije u Madrid stigao s ozljedom zadobivenom u eurokvalifikacijama protiv Bugarske, zbog čega je propustio nastupiti na Malti. Nije ga bilo niti u Realovom sastavu u ogledu protiv Levantea.

Španjolski list dodaje da vijest o Modrićevom propuštanju utakmice protiv Rusije sigurno neće veseliti Barceloninog trenera Luisa Enriquea, jer je njegov Ivan Rakitić u suprotnoj poziciji.

Barcelonin igrač trebao bi u Krasnodaru vezati hrvatske redove što znači i umorniji ući u prvi El Clasico sezone, pa bi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić na ovaj način, barem gledano kroz nastupe Hrvata u najvećoj španjolskoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone, mogao pomoći Realu. I zato je sigurno danas lice koje će s većom radošću biti viđeno u Madridu nego u Barceloni.

Povratak na Net.hr