KRAJAN ZADOVOLJAN, LEGENDARNA ŠPANJOLKA NAKLONILA SE ŠKUGORU: / 'Igrao je odlično'

Image

Hrvatska Davis Cup reprezentacija može biti više nego zadovoljna nakon prvog dana dvoboja 1.

3.2.2017.
23:00
VOYO logo

Za 27-godišnjeg Ogulinca to je bio debitantski nastup u hrvatskoj reprezentaciji i sve što se od njega očekivalo u srazu sa 16. tenisačem svijeta bio je solidan otpor. Ljubitelji tenisa koji su pohodili Gradski vrt u petak to su i dobili. Pavić je izgubio u tri seta, ali je 'pokazao zube'. Istina, gubio je servis pet puta, po dvaput u prvom i drugom setu, a još jednom u trećem. No, u prvom setu je naš tenisač vratio 'break' zaostatka, kad je Bautista Agut servirao za osvajanje prve dionice, a i prvi je stigao do prilika za 'break' u trećem gemu.

Pavićeva analiza

"Generalno sam dao sve od sebe, iako mislim da je moglo biti i bolje. Pokušao sam se upustiti u atmosferu koju je "Škugi" stvorio svojom pobjedom. Malo sam prenervozno odigrao kod 5-4 u prvom setu, izgubio sam fokus. Od sredine drugog seta nije bilo baš najbolje", analizirao je svoj debi Ante Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Pavić svoje prilike i u trećem setu, ali se iskusni Španjolac uspio izvući i u šestom gemu stvoriti prednost koju naš reprezentativac više nije uspio dostići.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ŠPANJOLCI POHARALI TRIBINE: Pogledajte kakvu su atmosferu priredili Osječani za Davis Cup

Image

ŠPANJOLCI POHARALI TRIBINE: Pogledajte kakvu su atmosferu priredili Osječani za Davis Cup

Izvukli maksimum

"Izvukli smo maksimum iz prvog dana. Tajno smo priželjkivali dobiti koji meč. To nam za dalje daje veće šanse nego što je izgledalo ujutro prije meča. Vjerovao sam da Ante ili Franko mogu igrati ravnopravno. Anti je bilo preteško, vidjeli ste na kojoj je razini igrao Bautista. Šteta samo za prvi set, što nije odservirao za 5-5. Onda bi i Bautisti bilo teže. Franku svaka čast. Iznenadio me razinom koju je držao četiri sata, iako je bio pod pritiskom kao prvi igrač. Morao je spašavati i te meč-lopte, morao je ponavljati poen za pobjedu. Sve je to izdržao", rekao je hrvatski izbornik ŽeljkoKrajan.

Conchita Martinez iznenađena

Iznenađena je Škugorovom izvedbom bila i španjolska izbornica ConchitaMartinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je igrao odlično. Odlično je servirao, bio jako agresivan. U Davis Cupu se takve stvari mogu dogoditi. Nikad ne možete biti sigurni da ćete pobijediti. Roberto je odlično odigrao i zadržao nas u meču. Sad ćemo se potpuno koncentrirati na parove, a za nedjelju ćemo vidjeti. Ne možete znati što budućnost nosi", zaključila je Martinez.

Image
Image

Odluku o pobjedniku koji će se probiti u četvrtfinale Davis Cupa čekat ćemo do nedjelje, a subotnja igra parova, s početkom u 16 sati, jednu će reprezentaciju približiti tom cilju. Hrvatski izbornik Željko Krajan na ždrijebu je za igru parova nominirao Marina Draganju i Nikolu Mektića, a španjolska izbornica Conchita Martinez se odlučila za aktualne pobjednike Roland Garrosa Feliciana i Marca Lopeza. Iako izbornici do sat vremena prije početka dvoboja mogu promijeniti svoje nominacije, čini se da će oboje ostati pri originalnom izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišljao sam možda ubaciti Franka, ali bilo bi nerazumno ga staviti nakon današnjeg meča. Neka se naspava. Idemo s ovom kombinacijom", zaključio je Krajan.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 1-1

Franko Škugor - Pablo Carreno Busta 3-6, 6-3, 6-4, 4-6, 7-6 (6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Pavić - Roberto Bautista Agut 4-6, 2-6, 3-6

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo