KOVAČ SE NAMUČIO U RODNOM GRADU: / Bayern prošao dalje nakon produžetaka i dva preokreta

Image
Foto: AFP
6.2.2019.
23:35
AFP
VOYO logo

Nogometaši Bayerna izborili su plasman u četvrtfinale njemačkog Kupa pobijedivši u Berlinu nakon produžetaka Herthu sa 3-2.

Bavarski sastav, kojeg vodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač, niti u petom uzastopnom susretu unutar 90 minuta nije uspio pobijediti Herthu, no ovoga puta navijači Bayerna su imali razloga za zadovoljstvo jer je njihova momčad na koncu ipak slavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rano primili gol

Hertha je povela već u trećoj minuti preko Maximiliana Mittelstadta, no Bayern je izjednačio četiri minute kasnije golom Sergea Gnabryja. Isti je igrač u 49. minuti doveo goste u vodstvo. Međutim, Hertha je u 67. minuti izjednačila nakon velike pogreške Matsa Hummelsa koji je neoprezno vraćao loptu Svenu Ulreichu. Poklon je iskoristio Davie Selke zabivši za 2-2. Pitanje pobjednika razriješeno je u 98. minuti golom Kingsleyja Comana.

Schalke je izborio četvrtfinale pobjedom protiv Fortune Dusseldorf sa 4-1. Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 1-0, a potom u prvih sedam minuta nastavka razriješio pitanje pobjednika. Strijelci su bili Ahmed Kutucu (29), Salif Sane (48, 87) i Marc Uth (53), dok je Rouwen Hennings smanjio u 71. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među osam najboljih momčadi plasirali su se i RB Leipzig, te Augsburg. Leipzig je na svom travnjaku pobijedio Wolfsburg sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Matheus Cunha u 9. minuti. Za goste je od 58. minute igrao mladi hrvatski nogometaš Josip Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identičnim rezultatom Augsburg je na gostovanju pobijedio drugoligaša Holsten Kiel, a gol vrijedan četvrtfinala zabio je Michael Gregoritsch u 85. minuti. Jozo Stanić nije nastupio za goste.

Werder bolji od Dortmunda

U utorak su plasman u četvrtfinale izborili Werder i drugoligaši HSV, Paderborn i Heidenheim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werder je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedio Borussiju Dortmund 4-2. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, a nakon produžetaka 3-3. Borussiji nisu bila dovoljno niti dva vodstva u produžetku kako bi izborila pobjedu.

Werder je poveo u 5. minuti pogotkom Rashice, a izjednačio iz slobodnog udarca Reus (45+3). U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka pa je odigran produžetak, također bez pobjednika, ali s čak četiri gola. Christian Pulisic je u 105. minuti doveo Borussiju u prvo vodstvo, ali je tri minute poslije 40-godišnji Peruanac Claudio Pizzaro izjednačio na 2-2. U 113. minuti Hakimi je opet donio prednost "crno-žutima", a u 119. minuti je na 3-3 izjednačio Austrijanac Harnik pri čemu mu je obilno pomogao i domaći vratar Oelschlagel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik je odlučen u raspucavanju s bijele točke. Jiri Pavlenka je u prvoj seriji obranio udarac Paca Alcacera, a u drugoj Maximiliana Philippa, što je bilo dovoljno za prolaz Werdera, jer su sva četvorica njegovih suigrača bili precizni.

Dan iznenađenja

To je začinilo dan iznenađenja u dvobojima njemačkog Kupa. Samo tri dana nakon što je Bayer Leverkusen u nastavku njemačkog prvenstva pobijedio Bayern, "apotekari" su u osmini finala DFB kupa doživjeli iznenađujući poraz od drugoligaša Heidenheima koji se pobjedom 2-1 plasirao se u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za Heidenheim bili su Dovedan (47) i Multhaup (72), a za vodstvo Bayera pogodio je Brandt (44). Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj bio je u početnoj postavi i odigrao je cijelu utakmicu za Bayer na stoperskoj poziciji.

I u drugom sudaru drugoligaša s prvoligašem slavio je klub iz nižeg ranga, ali to je slavni HSV koji je pred svojim navijačima svladao Nuernberg sa 1-0. Pogodak vrijedan plasmana u četvrtfinale postigao je Ozcan (54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmina finala

Kiel (2) - Augsburg 0-1 (Gregoritsch 85) RB Leipzig - Wolfsburg 1-0 (Cunha 9) Hertha - Bayern 2-3 prod. (Mittelstadt 3, Selke 67 / Gnabry 7, 49, Koman 98) Schalke - Fortuna D. 4-1 (Kutucu 29, Sane 48, 87, Uth 53 / Hennings 71)

Igrano u utorak: HSV (2) - Nurnberg 1-0 (Ozcan 54) Heidenheim (2) - Bayer L. 2-1 (Dovedan 47, Multhaup 72 / Brandt 44) Borussia D. - Werder 2-4 11m (Reus 45+3, Pulisic 105, Hakimi 113 / Rashica 5, Pizzaro 108, Harnik 119) Duisburg (2) - Paderborn (2) 1-3 (Oliveira-Souza 47 / Tekpetey 52, Proger 61, Antwi-Adjej 76)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo