EMOTIVNI IVICA

KOSTELIĆ SE NAKON ZUBČIĆEVOG USPJEHA PRISJETIO NAJVAŽNIJE NEDJELJE U KARIJERI: ‘Bila je to jedna od mojih najboljih vožnji u životu’

Bila je to sezona uspona mladog, srčanog Austrijanca Marcela Hirschera

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić stao je nakon petka i u subotu na drugu stubu pobjedničkog postolja u veleslalomima Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu. Drugi dan zaredom iznad njega bio samo sjajni Francuz Alexis Pinturault. Ovo je podsjetilo legendarnog Ivicu Kostelića na ono što je doživio prije deset godina.

ZUBČIĆ U DVA DANA ZARADIO LIJEPU SVOTU: Evo za koliko je s dva druga mjesta popravio stanje na svom računu

“Berner Oberland je uvijek bio moje sretno mjesto! Od 2002., kada sam prvi puta stajao na postolju u Adelbodenu pa do svojeg zadnjeg postolja u Wengenu, odavde sam se uvijek vraćao s osmjehom; i danas, nakon sjajnih uspjeha Filip Zubčić veselo pjevušim(o) Vogellisi Lied, neslužbenu himnu Berner Oberlanda. Tog siječnja u Adelbodenu, 5. mjesto na subotnjem veleslalomu ohrabrilo me pred nastup u nedjeljnom slalomu. Dobro sam poznavao stazu na kojoj sam skijao još od 2001. godine.

Bio sam vodeći nakon prve vožnje, koju ću pamtiti kao jednu od mojih najboljih slalomskih vožnji u životu. U drugoj vožnji sam morao obraniti vodstvo ispred tri jaka austrijska reprezentativca: Matta, Herbsta i Hirschera. Konačni poredak bio je Kostelić, Marcel Hirscher, Reinfried Herbst.

Bila je to sezona uspona mladog, srčanog Austrijanca Marcela Hirschera koji je sve više plijenio pozornost vrhunskim rezultatima u tehničkim disciplinama. Ovdje vam donosim međusobnu usporedbu s Marcelom u slalomima Svjetskog kupa. S obzirom na Hirscherovu dominaciju u slalomu, pomalo je iznenađujuće što omjer dobivenih dvoboja ide u moju korist. Taj kuriozitet je tim zanimljiviji jer od kruga slalomaša koji se vrtio oko njega (Henrik Kristoffersen, Grange Jean-Baptiste, André Myhrer, Felix Neureuther …) ja jedini imam pozitivni omjer dvoboja s Hirscherom.

U Adelbodenu sam te nedjelje preuzeo vodstvo u ukupnom poretku slaloma i zadržao ga do kraja sezone.

Next stop: Wengen”, napisao je Kostelić na Facebooku.

Povratak na Net.hr