KOŠARKAŠI ZADOVOLJNI ŽDRIJEBOM: / Olimpijske igre zapravo nisu (pre)daleko!

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Josip Vranković bio je predstavnik Hrvatskog košarkaškog saveza u Švicarskoj na izvlačenju skupina kvalifikacijskih turnira za OI, te se osvrnuo na suparnike.

26.1.2016.
21:26
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

"Mislim da je dobro što smo izbjegli Filipine, jednostavno zbog aklimatizacije i dugog puta. Grupa koju smo dobili, po meni, u svakom segmentu, možemo se nositi s njima. Smatram da se jednostavno moramo okrenuti sebi i biti pravi, a onda možemo igrati sa svim ekipama koje su se našle u ždrijebu", smatra Josip Vranković i podcrtava još jedan jako bitan detalj o našim suparnicima.

"Iz ovog kuta gledanja, jako je upitno u kojim će sastavima doći ove nominalno najjače reprezentacije. I to je još jedna stvar, ako ćemo slijediti logiku i u prijašnjim natjecanjima, konkretno mislim na Grčku, bilo je najava dosta otkaza glavnih igrača. Smatram da jednostavno, ukoliko budemo fokusirani na sebe da se možemo ravnopravno nositi sa svima u skupini. Kako u skupini, tako i poslije u križanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vranković neće poletjeti s optimizmom, ali stvari su jasne. Hrvatska ovaj poklon može iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Hrvatska može jako puno, ukoliko će biti ona prava i ukoliko ćemo biti jedinstveni! To je zadaća svih nas koji jesmo u košarci, a pogotovo u reprezentaciji. Najvažnije je da se prezentiramo u pravom svijetlu, a pogotovo mislim da je igračima koji će sudjelovati u ovoj akciji, kao i ljudima koji će voditi reprezentaciju, važno maknuti onaj gorak okus koji je ostao iz Francuske. Ovo je idealna prilika da to ispravimo.“

O preostalim skupinama je kratko kazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Svi su konstatirali da su Filipini najteža grupa, za Srbiju kažu da ta grupa izgleda najlakša, ali to ne mora biti. To tako izgleda samo na papiru.“

Podsjetimo, Hrvatska će igrati u Torinu u skupini B, zajedno s Tunisom i Italijom. U skupini A su Grčka, Meksiko i Iran - suparnici s kojima Hrvatska može se sastati u polufinalu i finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo