OTPUTOVALI U RUMUNJSKU

KOŠARKAŠI KRENULI NA EUROPSKO PRVENSTVO: ‘Čeka nas nezgodna skupina, ali znamo koliko vrijedimo’

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas je ptputovala za rumunjski Cluj, gdje će od petka igrati n a Eurobasketu. Prvi hrvatski suparnik je Mađarska, u petak u 14 sati, a Petrovićeva momčad još će igrati protiv domaćina Rumunjske, Crne Gore, Španjolske i Češke.

Hrvatska je u pripremnim utakmicama pobijedila Francusku, Litvu i Sloveniju, koji su našim košarkašima uzvratili porazima u Ljubljani.

“Konačno. Već zadnjih sedam dana osjeća se pozitivna nervoza, jedva smo čekali da krenemo u Rumunjsku. Mađari i Rumunji su autsajderi, ali ih se ne smije podcijeniti. Onda dolaze dvije najvažnije utakmice za nas jer računamo da ćemo se uz Španjolsku i Crnu Goru boriti za prve tri pozicije. Dosta nezgodna skupina. Protiv Češke ulazimo kao favoriti. Dobro smo radili, pokazali smo i kroz pripremni period da se možemo nadati nečemu. Došla su ta dva zadnja poraza od Slovenije. Po meni, koliko god je glupo reći, mislim da je dobro da smo izgubili kako bi se vratili u realnost. Znamo koliko smo dobri, ali opet trebamo stajati čvrsto na zemlji”, kazao je Bojan Bogdanović u razgovoru za HRT.

Dan uoči puta, izbornik Aleksandar Petrović je objavio popis 12 igrača za Eurobasket, s kojih je otpao Dominik Mavra.

Povratak na Net.hr