ABA LIGA

ZVEZDA PROTUTNJALA ZADROM: Beogradski sastav uvjerljivo porazio Zadrane

Vrlo uvjerljiv poraz upisala je košarkaška momčad Zadra od Crvene zvezde u utakmici 3. kola regionalne ABA lige. Završilo je 103-66 za beogradski sastav u sportskoj areni koja nosi ime Krešimira Ćosića.

Protiv jačeg suparnika Zadar je dobro odigrao tek drugu polovicu prve četvrtine u kojoj je zahvaljujući preciznim šutovima za tricu uspio nadoknaditi 11 koševa minuta (12-23) i na odmor otići s neodlučenim rezultatom (23-23).

Početkom druge četvrtine Zadar je košem i dodatnim slobodnim bacanjem Marinkovića nakratko i poveo sa 26-25, no potom su gosti zaigrali angažiranije u obrani, koncentriranije u napadu i razlika u kvaliteti se pokazala na rezultatu. Do poluvremena je bilo 14 razlike za beogradski sastav (35-49), a u trećoj četvrtini razlika je narasla i do 30 (44-74).

Ostatak utakmice protekao je u revijalnom tonu, no prednost Crvene zvezde na kraju je narasla i na 37. Lovro Mazalin sa 18 i Ivan Marinković je sa 17 koševa bili su najefikasniji kod Zadra, a Marko Simonović sa 15 poena kod Crvene zvezde.

NAPOKON POBJEDA: Cedevita našla protivnika po mjeri

Zadar je sada na omjeru pobjeda i poraza 1-2, a Crvena zvezda na 3-0.

U nešto ranijem terminu Cedevita je bila bolja od MZT-a.

Povratak na Net.hr