ZENIT SE LAKO OBRAČUNAO S CEDEVITOM NA TOP 16 EUROKUPU: / Rusi nisu Vitaminima dali nimalo šanse

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Vitamini su u Rusiji upisali i drugi poraz u skupini

9.1.2019.
20:33
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 2. kola H skupine TOP 16 Eurokupa košarkaši Cedevite su izgubili na gostovanju u St. Peterburgu od Zenita 84-98 upisavši i drugi poraz u skupini.

U prvom kolu Top 16 faze Cedevita je kod kuće poražena od MoraBanc Andorre 81-87. Zagrepčani su u toj utakmici na početku četvrte četvrtine bili na -17 i onda su uspjeli izjednačiti, da bi naposljetku upisali poraz zbog grešaka u zadnjoj minuti. Zenit je pak gostovao kod Uniksa, gdje je tijesno poražen 67-68.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga puta Cedevita se dobro držala tek u prvoj četvrtini koju je dobila 26-20. Do poluvremena je nekako držala priključak, no u nastavku susreta se 'raspala' i na koncu upisala težak poraz primivši čak 98 koševa.

Cedevita je u Rusiju putovala bez trenera Slavena Rimca koji je utakmicu propustio zbog lakše upale pluće, pa je momčad vodio Teo Čižmić. Nije bilo niti ozlijeđenih centara Marka Banića i Karla Žganeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu mogli do pobjede

Nakon što je Zenit poveo 4-0, Cedevita je uzvratila s osam koševa u nizu i održala prednost do kraja četvrtine koju je dobila 26-20. U drugoj dionici domaćin je okrenuo rezultat i taj dio igre dobio sa 10 razlike.

Zenit je u prvom poluvremenu pogodio samo 6 od 21 trice, ali je imao i 13 napadačkih skokova. Treća dionica je također otišla na stranu ruskog sastava (22-18), a u posljednjoj četvrtini Zenit je imao čak 19 razlike. Rusi su na koncu pogodili 14 trica i imali su 35 skokova pri čemu 16 u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zenit su do pobjede predvodili Sergej Karasev sa 19 koševa, Marko Simonović sa 18, te Jalen Reynolds sa 14 koševa, dok su kod Cedevite najefikasniji bili Jacob Pullen sa 18 i Justin Cobbs sa 16 koševa. U idućem kolu Cedevita gostuje kod Uniksa 16. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo