Ždrijeb za EP: Hrvatska u skupini s europskim prvacima!

U okruženju stalaktita, siga i čovječjih ribica, duboko pod zemljom, u nedjelju je u Postojnskoj jami održan ždrijeb skupina Europskog prvenstva košarkaša što će se u rujnu 2013.

18.11.2012.
18:59
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija svrstana je u skupinu C, zajedno sa Španjolskom, Slovenijom, Poljskom, Gruzijom i Češkom. Skupina je izuzetno teško s obzirom na to da se Španjolci aktualni europski prvaci, a Slovenija domaćin.

Skupina A: Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Ukrajina, Belgija, Izrael

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B: Makedonija, Litva, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Latvija, Srbija

Skupina C: Španjolska, Slovenija, Hrvatska, Poljska, Gruzija, Češka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D: Rusija, Grčka, Italija, Finska, Turska, Švedska.

Ždrijeb je smjestio Hrvatsku u skupinu C s braniteljem naslova Španjolskom. U istoj su skupini i domaćin Slovenija, te Poljska, Gruzija i Češka, a u drugi će se krug plasirati tri prvoplasirane vrste. Zanimljivo je da španjolski dnevnik AS ocjenjuje ''Repešinu Hrvatsku'' kao najtežeg suparnika, premda Jasmin Repeša u ovom trenutku formalno i nije izbornik hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A španjolski je izbornik trenutačno Sergio Scariolo, no njegov ugovor istječe u prosincu, a novi nije potpisao, tako da nije poznato hoće li voditi branitelje naslova na Eurobasketu. Unatoč tome, za AS je ponudio kratak komentar skupine.

"Skupina je srednje težine, ali moramo pričekati da vidimo s kojim će igračima reprezentacije doći na EP. Hrvatska je ponovno rođena, Slovenija ima kvalitetu, Poljska je među najboljim reprezentacijama srednje klase, a i Gruzija i Češka su ozbiljni suparnici", kazao je Scariolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo