AMBICIOZNI NOVI ŠEF

VRAĆA LI SE HRVATSKA NA STAZE STARE SLAVE? ‘Čime bih bio zadovoljan? Medaljom. I to najsjajnijom’

Novi predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Stojko Vranković (52) iznio je vrlo ambiciozne planove nakon što je jednoglasno izabran na dužnost.

Vranković je naslijedio Ivana Šukera koji je posljednjih 16 mjeseci vodio HKS.

‘Ojačati ligu’

“Ne mogu reći da nije proradio adrenalin kada sam izabran, jer biti igrač, kapetan reprezentacije i sada predsjednik je za mene velika čast ali i obveza. U zadnjih desetak dana sam obišao županijske saveze i vidio kako ima i dobrih stvari, ali i problema. Košarka je kolektivni sport i samo ako svi budemo skupa, možemo ostvariti cilj. A on je ojačati ligu i ulagati u mlade, educirati trenere, svesti drugu ligu na jedinstvenu, zatim oformiti hrvatsko kadetsko prvenstvo, a jedan od ciljeva je i nastaviti dobru suradnju s FIBA-om i ABA ligom.  Kako bismo financijski ojačali savez, moramo poraditi i na marketinškom planu”, izjavio je nakon izbora Vranković.

HRVATSKA KOŠARKA IMA NOVOG ŠEFA: Vranković naslijedio Šukera i odmah ga čeka jedan jako težak zadatak

U novom Upravnom odboru HKS-a će biti Danira Bilić, Zdravko Rupnik, Mladen Veber, Robert Škifić, Boris Skroče, Renato Martinko, Domagoj Čavlović, Nikola Rukavina, Stipo Grgić i Željko Dorić. Jedan od prvih zadataka novog vodstva bit će imenovanje izbornika budući da je Aleksandru Petroviću sa završetkom Olimpijskih igara istekao mandat.

Izbornika bira Stručni savjet

“To je glavno pitanje koje se nameće, međutim unutar HKS-a postoji Stručni savjet koji će biti oformljen danas nakon sjednice Upravnog odbora i to će biti njihov zadatak”, dodao je Vranković.

Na pitanje čime bi bio zadovoljan tijekom svoga mandata, dao je vrlo zanimljiv odgovor.

“Medaljom. I to ako je moguće najsjajnijom.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr