[VIDEO] RIJETKA SNIMKA EPSKOG OBRAČUNA PETROVIĆA I JORDANA: / 'Ne možeš me zaustaviti'

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Jordan i Petrović vodili su epske duele u NBA ligi

13.5.2020.
20:15
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Proteklih tjedana Michael Jordan i Chicago Bullsi ponovno su u modi zbog prikazivanja ESPN-ovog megapopularnog dokumentarca "Posljednji Ples" (The Last Dance), koji prikazuje slavne dane jedne od najvećih sportskih dinastija svih vremena, odnosno karijeru najboljeg košarkaša ikad.

Image
[FOTO] ZA NAJEŽITI SE: /

Jeste li znali za ovo o Draženu Petroviću? Uistinu nestvarno ali istinito

Image
[FOTO] ZA NAJEŽITI SE: /

Jeste li znali za ovo o Draženu Petroviću? Uistinu nestvarno ali istinito

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim povodom, s vama smo odlučili podijeliti jednu rijetku snimku dvoboja Bullsa i New Jersey Netsa, današnjih Brooklyn Netsa, odigranog 11. veljače 1992. u Chicagu u staroj dvorani Bullsa "Madhouse On Madison", na koju smo naišli na društvenim mrežama. Razlog? Naime, u dokumentarcu se, između ostalog, obrađuje i Jordanov pobjednički karakter, odnosno enormnu želju za nadmetanjem, izazovima i pobjedom u konačnici.

Voljeli se nadmetati na terenu

Tako se posebno volio nadmetati s nikad prežaljenim hrvatskim košarkaškim Mozartom Draženom Petrovićem koji se nije bojao Jordana, nego upravo suprotno - težio je jednako nadmudrivanju, provociranju, svim onim izazovima na koje se palio i Air Jordan. Posebno je Dražen bio inspiriran i raspoložen protiv Michaela, željan dokazivanja, i uvijek je pokazao klasu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je upravo s Draženom znao Michael voditi pravi mali trash talk rat na parketu, te je dvojac međusobno jedan drugog podbadao... Kako su oboje igrali istu poziciju i bili bek šuteri u svojim momčadima sa svim mogućim ovlastima u igri, glavni igrači, vedete, tako su se i međusobno čuvali...

'Ne možeš me zaustaviti'

Pa je Jordan znao zabiti pokraj Dražena i dobaciti mu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možeš me zaustaviti".

Inače, Bullsi su pobjedili u toj utakmici Netse 133:113 uz 34 poena Jordana i 23 Petrovića. Dana 2. ožujka 1993. godine u New Jerseyju posljednji put ova dva košarkaška genijalca svijetu su ponudila međusobni obračun. Jordan je u tom dvoboju dao 24, dok je Petrović ubacio 16 poena. U tom su susretu Bullsi također slavili, samo drugačijim rezultatom 87:80.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo