[VIDEO] RIJETKA SNIMKA DRAŽENA STARA 33 GODINE: / Kao da nije bio s ovog svijeta; Pogledajte ovo i probajte se ne naježiti

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Bila je to četvrtfinalna gruba B natjecanja koje se danas zove Euroliga

7.6.2020.
14:50
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Danas 7. lipnja je dan kad se sjećamo nikad prežaljenog košarkaškog Mozarta, najvećeg europskog košarkaša ikad Dražena Petrovića. Tim povodom, malo smo prosurfali bespućima You Tubea i naišli na rijetku snimku iz sezone 1986./1987. iz kupa europskih pobjednika Kupova (tada drugo po jačini europsko klupsko natjecanje) staru 33 godine, a na kojoj se može vidjeti kakav je košarkaški umjetnik bio naš Dražen i kako je ponizio tadašnji Racing Maes Pils iz Belgije usred Mechelena.

Image
JEZIVO PRETKAZANJE: /

Misteriozni čovjek predvidio je da će se s Draženom nešto tragično dogoditi? 'Upoznala sam ga u Zagrebu...'

Image
JEZIVO PRETKAZANJE: /

Misteriozni čovjek predvidio je da će se s Draženom nešto tragično dogoditi? 'Upoznala sam ga u Zagrebu...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona u dvije utakmice dobila Racing Maes Pils

Bila je to četvrtfinalna grupa B. Cibona je u dvije utakmice dobila Racing Maes Pils (121:98, 130:90) i kao prvoplasirana prošla u polufinale, te su na kraju Zagrepčani postali prvaci.

Godinu prije, sastav koji je osvojio Kup europskih prvaka 1986. protiv Žalgirisa, natjecanje koje se danas zove Euroliga, i to rezultatom 94:82, bio je: Mihovil Nakić, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Damir Pavličević, Dražen Petrović, Danko Cvjetićanin, Branko Vukićević, Sven Ušić, Dražen Anzulović, Franjo Arapović. Trener je bio Željko Pavličević, a omoćni trener Nikola Kesler. Bio je to prvi Draženov naslov prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav koji je 1987. uzeo Kup europskih pobjednika kupova

Godinu poslije, te 1987., Cibona je uzela spomenuti Kup europskih pobjednika kupova protiv Scavolinija 89:74 u sastavu: Mihovil Nakić, Aleksandar Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Dražen Petrović, Andro Knego, Branko Vukićević, Sven Ušić, Danko Cvjetićanin, Franjo Arapović.

Dražen je rođen 1964. godine, svoj košarkaški put započeo je u redovima Šibenke, a nastavio u Ciboni i Real Madridu te naposlijetku u NBA ligi, koja je tada europskim košarkašima bila prilično neotkrivena. Portland Trail Blazersi (ni)su mu dali šansu, u dresu New Jersey Netsa dokazao je ne samo da mu je mjesto među košarkom elitom već da je može i predvoditi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojio brojne medalje i trofeje, ispisao povijest

Tijekom karijere osvojio je brojne medalje, kao i individualne nagrade, a činjenica da je primljen u Kuću slavnih u Springfieldu, mjesto na kojem žive legende, najbolje će posvjedočiti što je on značio košarci. Njegovo naslijeđe je golemo, pregolemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo