VIDEO: Real doveo spektakularno pojačanje!

Službeno je trogodišnji ugovor, do 30. lipnja 2015. godine, s madridskim Realom potpisao 27-godišnji španjolski košarkaški reprezentativac Rudy Fernandez.

Na taj se potez talentirani bek-šuter, koji je ovu sezonu odradio u Denver Nuggetsima, odlučio po isteku četverogodišnjeg NBA ugovora koji je 2008. godine potpisao s Portland Trail Blazersima. Svjestan je da se zasad nije uspio nametnuti i da ondje neće moći dobiti ponudu financijski niti blizu one koju mu je dao Real.

Premda se za Real vezao, kako piše Marca, dugogodišnjim ugovorom, rado bi se ponovno okušao u NBA ligi i dokazao da zadovoljava njezine standarde, što mu dosad nije uspjelo.

Trener Nuggetsa George Karl izjavio je nedavno da Rudy može postati vrlo dobar NBA igrač.

Novi će zalet u karijeri bivši košarkaš Estudiantesa tražiti u klubu za koji je nastupao prošle jeseni tijekom štrajka u NBA ligi. Taj će proces početi već na Olimpijskim igrama u Londonu sa španjolskom reprezentacijom. Trenutačno se od ozljede leđa oporavlja i trenira u madridskoj luksuznoj četvrti Valle de las Cañas, gdje je kupio kuću.

Fernandez je, piše Marca, prvo Realovo pojačanje za iduću sezonu. Drugo je 27-godišnji američki krilni centar njemačkog Bamberga, Marcus Anthony Slaughter.

Povratak na Net.hr