[VIDEO] PROCURILE SNIMKE I SLIKE IZ BRYANTOVA HELIKOPTERA U VOŽNJI: / Proći će vas jeza od ovih prizora

Image
Foto: Profimedia/Twitter

Društvenim su mrežama počele kružiti snimke iz unutrašnjosti Bryantova helikoptera prilikom vožnje

28.1.2020.
18:03
Profimedia/Twitter
VOYO logo

Svijet sporta u šoku je nakon objave kako je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobe Bryant (41) poginuo u nedjelju u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. S Bryantom je bila i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore, a poginulo je svih devetero osoba koje su se nalazile u helikopteru. Bryantovi su s još sedmero ljudi putovali na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Gianna trebala nastupiti.

Među putnicima bila je i suigračica Gianne Marije, Alyssa Altobelli, kao i njezini roditelji John Altobelli i Keri Altobelli. John Altobelli je imao 56 godina i radio je kao trener bejzbola na jednom fakultetu u Orange Countyju. John i supruga pratili su kćer na utakmicu koja se trebala održati u nedjelju u podne, a na kojoj je trebala nastupati i Bryantova kći. Inače, Bryantova kći Gianna i Alyssa Altobelli su zajedno igrale košarku za Mamba Akademiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije se doznalo kako je u nesreći poginula i Christina Mauser, košarkaška trenerica u jednoj privatnoj školi u Orange Countyju. U nesreći su stradali i Sarah Chester te njezina kći Payton, dok je helikopterom upravljao Ara Zobayan, prenosi LA CBS.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Detalji nesreće

Za sada se još ne zna koji je točan uzrok nesreće, ali gotovo svi se slažu kako je glavni problem bila gusta magla koja se nadvila nad Los Angelesom. Tamošnja policija potvrdila je kako je toga dana prizemljila sve svoje helikoptere zbog loših vremenskih uvjeta, a Bryantovu pilotu isto je sugerirano nedugo nakon što je podigrao letjelicu u zrak, odnosno čak i prije polijetanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilot je usprkos upozorenjima ipak poletio, a američki TMZ objavio je i audiosnimku između kontrolnog tornja i pilota. Pilot je tražio pomoć jer očito nije uopće vidio kamo leti, a na snimci se čuje kako kontrola leta pokušava pomoći pilotu da izađe iz loše situacije, dok je ovaj 15-ak minuta kružio nad LA-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, američki mediji prenose kako je pilot napravio veliku pogrešku nekoliko trenutaka prije nesreće. Letio je prenisko, a kontrola ga je upozoravala da se mora podići na veću visinu, a onda je on krenuo prema jugu i zabio se u planinu pri brzini od 300 km/h.

Pilot je probleme s maglom prijavio dok su letjeli iznad zoološkog vrta, te su kružili šest puta i letjeli nisko na visini od oko 500 metara. “Morate povećati brzinu, letite prenisko”, pokušavali su ga upozoriti, ali pilot nije dobro čuo dispečera, ili je izgubio signal. Kontrola leta zatim je izgubila kontakt s helikopterom i to baš negdje u trenutku nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimke iz helikoptera

Zanimljivo, društvenim su mrežama počele kružiti snimke iz unutrašnjosti Bryantova helikoptera prilikom vožnje, ali stare su nekoliko dana, a Daily Mail se dokopao i fotografija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo