VIDEO: Kakav kaos! Hrvatski reprezentativac jedva izvukao živu glavu

Košarkaši Panathinaikosa, za koje igra i naš Roko Ukić, 33. su put postali prvaci Grčke i to nakon što je treća utakmica finala doigravanja protiv Olympiacosa prekinuta.

Minutu i 27 sekundi prije kraja utakmice u objektu ironičnog naziva – Dvorana mira i prijateljstva – navijači domaćina zasuli su igrače Panathinaikosa bakljama, topovskim udarima, stolicama i drugim predmetima koji su im se našli pod rukom. Gostujući košarkaši, koji su u tom trenutku vodili sa 76:72, pobjegli su s parketa spašavajući živu glavu.

Nakon više od sat vremena i nakon što je najveći dio dvorane ispražnjen suci su pozvali obje momčadi na nastavak utakmice. Međutim, igrači Panathinaikosa su odbili izaći iz svlačionice jer je u dvorani ostalo još stotinjak domaćih navijača. Nakon novih pregovora utakmica je definitivno prekinuta i registrirana rezultatom 76:72 za PAO. Budući da su Zeleni slavili i u prve dvije utakmice finala, s ukupnih su 3:0 osvojili naslov prvaka.

Aktualni europski prvak Olympiacos tako je lani samo nakratko uspio prekinuti dominaciju Panathinaikosa koji je osvojio deset od posljednjih 11 naslova grčkog prvaka.

U prekinutom dvoboju najbolji je u pobjedničkom sastavu bio Dimitris Diamantidis s 18 koševa, sedam skokova i četiri asistencije. Naš Roko Ukić, koji je u prve dvije utakmice finala bio prvi strijelac Panathinaikosa, ovom je prilikom ubacio deset poena (dvice 2-4, trice 2-3), te dodao dva skoka i isto toliko asistencija. Georgios Printezis je s 14 poena bio najefikasniji igrač Olympiacosa.

Povratak na Net.hr