VIDEO: / Nowitzki bolestan vodio Mavse do pobjede

U četvrtoj utakmici finala doigravanja NBA lige Dallas je na domaćem parketu pobijedio Miami 86:83 i izjednačio na 2-2 u seriji.

8.6.2011.
12:02
VOYO logo

No, priča večeri, zapravo cijelog finala je - Dirk Nowitzki. Što se još treba dogoditi Nijemcu da napokon odigra lošu utakmicu?

Nije bilo dovoljno što mu je u prvom utakmici pukla tetiva srednjeg prsta lijeve ruke, nego je uoči utakmice u kojoj je Mavericksima sezona visila o niti, dobio temperaturu 38,5 te takav 'polovan' odveo svoju momčad do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je finale. Nema druge nego ostaviti dušu na terenu", rekao je Nowitzki nakon dvoboja.

Odrazilo se to malo na njegov šut (iz igre 6 od 19), no i takav je bio najbolji strijelac Dallasa sa 21 košem, od čega je 10 postigao u zadnjoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki doprinos pobjedi momčadi iz Teksasa dao je i centar Tyson Chandler koji je ubacio 13 koševa, ali je imao i 16 skokova (devet napadačkih), dok je Jason Terry ubacio 17.

Kod Heata se, pak, dogodilo nešto čudno. LeBron James je bio 'nevidljiv'! Ponajbolji igrač današnjice prvi put nakon dugo vremena imao je više skokova (9), nego koševa (8), a tom je učinku dodao i sedam asistencija. James je imao niz od 434 utakmice u kojima je zabio dvoznamenkasti broj koševa, a njegove momčadi imaju omjer 0-8 kad on zabije 15 koševa ili manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo pogledati video utakmice. LeBron je važan za momčad i učinit ćemo sve da ga ponovo uključimo u igru", istaknuo je trener Miamija Erik Spoelstra.

Prvo ime sastava s Floride bio je ponovo Dwayne Wade, koji preuzima kontrolu u momčadi u ovom finalu. Flash je zabio 32, a Chris Bosh dodao je 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, upravo je Wade zbrljao posljednji napad Heata koji je mogao odvesti utakmicu u produžetke. Loptu upućenu sa strane nije uhvatio kako treba, pa se bacio za njom u zadnje polje, ona je nekako došla do Mikea Millera, čiji pokušao nije ni dotaknuo obruč.

Peta utakmica igra se u noći na petak u tri sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106030110006 arti-201106010125006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo